Leisure / horeca & recreatie

De horeca- en recreatiesector profiteert van de aantrekkende economie. Maar als ondernemer in die sector is dat geen reden om achterover te leunen. De consument blijft namelijk kritisch op zijn uitgaven. Countus helpt jou als horecaondernemer niet alleen met je boekhouding, maar ook met het maken van strategische keuzes.

Trends
Als ondernemer in de horeca- en recreatiesector heb je te maken met een veeleisende consument. Deze consument is op zoek naar meer luxe en gemak. Bovendien verandert de vraag naar andere - vaak branchevreemde - aanbieders.

Tel daar de opkomst van online aanbieders, het toenemend gebruik van vergelijkingssites en de invloed van social media bij op. Dan is de enige conclusie dat je creatief moet zijn én blijven. Want je wil dat je gasten het naar hun zin hebben en daarnaast strak sturen op resultaat en kosten.

Hulp bij strategische keuzes
Dan heb je soms behoefte aan iemand om mee te sparren. Aan iemand die je markt kent. Iemand die je helpt met je horeca boekhouding, salarisadministratie, financieringsoplossingen en om je rendement te verbeteren. De horeca- en recreatiespecialisten van Countus hebben hier veel ervaring mee. Van menukaart tot personeelsplan, van investeringsplan tot liquiditeitsplanning, van bedrijfsplan tot duurzaamheid.

Ben je een Chinese horeca-ondernemer? Lees meer.