Principes van mediation

Mediation is voor ondernemers een goede manier om een conflict op te lossen. Een belangrijk doel hierbij is het verbeteren van de communicatie tussen partijen, zodat eventuele andere problemen voortaan wellicht voorkomen kunnen worden. Zo kun je nog met elkaar verder in de toekomst.

Mediation gaat uit van een aantal principes:

- Vrijwilligheid: iedereen neemt vrijwillig deel aan de mediation.
- Beslotenheid: gedurende de mediation maken we afspraken over wie er nog meer betrokken zijn bij de mediation en wie er eventueel als adviseur wordt ingeschakeld.
- Vertrouwelijkheid en geheimhouding: we delen niks van wat tijdens de mediation naar voren wordt gebracht met anderen. Tenzij hier expliciet toestemming voor is gegeven, blijft de informatie vertrouwelijk.
- Autonomie/zelfbeschikking: partijen in de mediation bepalen zelf welke onderwerpen aan bod komen tijdens de mediation.
- Onpartijdigheid/onafhankelijkheid: de mediator is onpartijdig en onafhankelijk. De mediator kiest geen partij en heeft geen belang bij de uitkomst van de mediation.
- Proces: de mediator is geen partij in het conflict, maar bewaakt de voortgang van het proces en de eventuele juridische houdbaarheid van gemaakte afspraken.

Direct contact

De ervaren MfN-geregistreerde mediators van Countus staan voor je klaar. Wil je meer weten over wat we voor jou kunnen betekenen? Laat hier je gegevens achter en we nemen geheel vrijblijvend spoedig contact met je op.  

×