Melkvee

Nederland is een zuivelland. Ongeveer 1/6 deel van de totale Nederlandse voedingsmiddelenindustrie wordt in beslag genomen door de zuivelindustrie. Met een productiewaarde van € 12 miljard en 45.000 directe banen is deze industrie groter dan bijvoorbeeld de auto-industrie.

Dit komt mede doordat de wereldmarkt voor zuivel groeit. Door de goede klimatologische omstandigheden en een strategische ligging in Europa zijn de afzetmogelijkheden voor de Nederlandse zuivelsector goed. De zuivelsector heeft dus een mooi toekomstperspectief.

Een laatste maatschappelijke positie
Maar als melkveehouder heb je wel te maken met behoorlijke feit, bijvoorbeeld met steeds meer wetten en regels. En je hebt een grotere maatschappelijke positie. De keuzes binnen je bedrijf worden de komende periode beïnvloed door de fosfaatregelgeving en de verdere ontwikkeling richting een grondgebonden melkveehouderij. Daar komt ook de verplichting van de Kringloop

Een toekomstbestendige onderneming
Je hebt een behoefte aan iemand die met je meedenkt over je financiële en fiscale strategie op lange termijn. Countus helpt je anticiperen op de aandachtspunten van morgen, zodat jij als melkveehouder kunt blijven doen waar je goed in bent.

Meer weten?
Wil je meer weten over wat we voor jou als specialist in de melkveehouderij kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

×