Onderdeel van de jaarrekening: de balans

Een jaarrekening bestaat uit 3 onderdelen: de balans, de winst- en verliesrekening en de daarbij horende toelichting. Op de balans staan je activa en passiva. De balans geeft dus een overzicht van de bezettingen van je bedrijf en hoe je deze hebt betaald. Ook vind je hierop de schulden die je onderneming in het algemeen heeft.

Balans en winst- en verliesrekening deponeren
Om een goed overzicht te krijgen van hoe je bedrijf in een jaar heeft gepresteerd, is het belangrijk om een jaarrekening met een balans en winst- en verliesrekening op te stellen. En heb je een bv, nv, coƶperatie of een onderlinge waarborgmaatschappij? Dan ben je zelfs wettelijk verplicht om de jaarrekening te deponeren bij de Kamer van Koophandel.

Jaarrekening met balans laten opstellen?
Het opstellen van de jaarrekening is een tijdrovende en ingewikkelde klus. Gelukkig kan Countus je helpen. We zorgen er niet alleen voor dat alles klopt, we leggen je ook helder uit wat de cijfers voor je bedrijf betekenen. Zo kun jij de juiste keuzes maken. Nu en in de toekomst.

Direct contact
Kom je graag direct in contact met een van onze specialisten? Laat hier je gegevens achter en we nemen spoedig contact met je op.

×