IT audit

Informatietechnologie is niet meer weg te denken uit ons werklandschap. Sterker nog: we zijn er steeds meer afhankelijk van. Hoe weet je zeker dat je IT-systemen je niet in de steek laten? Met een IT-audit controleren en beoordelen onze gespecialiseerde IT-auditors de kwaliteit van je IT-systemen.

Voordelen en risico’s
Meer dan ooit heb je behoefte aan systemen die de bedrijfsprocessen effectief en efficiënt ondersteunen. En bovendien betrouwbare data leveren. De voordelen van een digitale organisatie zijn groot. Maar het brengt ook nieuwe vraagstukken met zich mee. Zo loop je ook risico’s. Denk bijvoorbeeld aan afhankelijkheid, maar ook aan datalekken en cybercrime.

Omgeving en processen
Met de IT-audit toetst Countus Audit onder andere de betrouwbaarheid, beschikbaarheid en beveiliging van je systemen. Daarbij kijken we naar de automatiseringsomgeving én naar de -processen.

Wat zijn de functionaliteiten van de systemen? Hoe zijn de bevoegdheden geregeld? Hoe zit het met de beveiliging? En met de continuïteit? Van onze bevindingen en adviezen krijg je een overzichtelijke rapportage.

Beveiligde en geordende IT-omgeving
Samen met onze IT-auditors werk je toe naar een goed beveiligde en geordende IT-omgeving. Een digitale omgeving waar je op kunt vertrouwen. En die klaar is voor de toekomst.

Meer weten?
Ben je op zoek naar een specialist? En wil je vrijblijvend kennismaken om de mogelijkheden voor jouw organisatie te bespreken? De specialisten van Countus Audit zijn in de buurt en staan voor je klaar. Neem contact met ons op om een afspraak te maken. Je bent van harte welkom.

×