Jaarrekening opstellen

Je jaarrekening geeft in grote lijnen weer wat je met je bedrijf hebt gedaan het afgelopen boekjaar. Met welke activiteiten je je hebt beziggehouden en wat dit heeft opgeleverd. Een jaarrekening bestaat uit 3 onderdelen: de balans, de winst- en verliesrekening en de daarbij horende toelichting.

Heb je een bv, nv, coöperatie of een onderlinge waarborgmaatschappij? Dan moet je ieder boekjaar een (al dan niet geconsolideerde) jaarrekening deponeren bij de Kamer van Koophandel. Dat is wettelijk verplicht.

Waarom een jaarrekening?
Je jaarrekening geeft je inzicht in de financiële situatie van je bedrijf. Het laat je zien wat het afgelopen jaar heeft gebracht. Het maken van de jaarrekening is een mooi moment om stil te staan bij je onderneming. Om terug te kijken én vooruit te kijken. Je koers voor de toekomst vast te stellen. Verder kan je de jaarrekening nodig hebben voor de Belastingdienst, geldverstrekkers of leveranciers.

Jaarrekening uitbesteden
Het opstellen van een jaarrekening is een tijdrovende klus waar je zelf vaak niet de kennis voor hebt. Wil je jezelf veel werk besparen? Voorkomen dat er fouten in je jaarrekening sluipen? Wij nemen het opmaken van de jaarrekening graag voor je uit handen. Vaak verdient zich dat vanzelf terug, omdat wij alle fiscale voordelen kennen.

Direct contact
Wil je meer weten over wat onze specialisten voor jou kunnen betekenen? Laat hier je gegevens achter en we nemen spoedig contact met je op.

×