Pensioenadvies

Mijn pensioen? Dat regel ik later wel! Dat is wat we vaak zien. Het is begrijpelijk, je wil eerst regelen dat er brood op de plank komt via je onderneming. Toch kan het goed zijn om al in een vroeg stadium vast te stellen waar later je inkomen vandaan moet komen. Pensioenadvies dat aansluit op je persoonlijke situatie is hierbij van groot belang. Door jarenlange ervaring weten we bij Countus wat goed werkt en wat waarde toevoegt in jouw situatie.

Pensioen opbouwen: wacht niet te lang
Er moet vastgesteld worden wat je huidige financiƫle ruimte is en of dit ingezet kan worden voor een toekomstig inkomen. Of misschien moet je voorkomen dat je te veel geld uitgeeft op dit moment. Vaak leidt dit tot het benutten van fiscale aftrekposten die tijdens je actieve periode het meest opleveren. Uitkeringen hiervan worden gepland in de periode waarin je minder gaat verdienen. Hierdoor zijn lagere belastingtarieven van toepassing.

Het is ook belangrijk om te kijken naar het rendement dat je kunt maken op eventuele reserveringen voor je pensioen. Bij langere periodes kan dit behoorlijk oplopen. Dat maakt het verstandig om niet al te lang te wachten. Hulp nodig? Countus geeft je graag onafhankelijk pensioenadvies.

Meer weten?
Ben je op zoek naar een specialist? En wil je vrijblijvend kennismaken om de mogelijkheden voor jouw organisatie te bespreken? De specialisten van Countus zijn in de buurt en staan voor je klaar. Neem contact met ons op om een afspraak te maken. Je bent van harte welkom.

×