Rechtsvorm & structuur

Ga je een onderneming oprichten? Dan is 1 van de eerste vragen die je moet beantwoorden in welke rechtsvorm en structuur je dat gaat doen. Word je persoonlijk ondernemer in een eenmanszaak? Word je vennoot van een vennootschap onder firma (vof), commanditaire vennootschap (cv) of maatschap? Of kies je voor een bv?

Aansprakelijkheid en fiscale verschillen
Het is afhankelijk van verschillende zaken welke rechtsvorm en structuur voor jouw onderneming het meest interessant is. Denk aan risico- en aansprakelijkheidsbeperking, maar ook aan fiscale verschillen. Persoonlijk ondernemerschap zorgt voor extra aftrekposten in de inkomstenbelasting. Bv’s hebben het voordeel dat de belastingheffing ten dele naar voren kan worden geschoven.

Hybride structuur
Soms kan een combinatie van verschillende rechtsvormen het meeste voordeel bieden. Bij Countus spreken we dan van een hybride structuur. Wetswijzigingen kunnen soms aanleiding zijn voor een wijziging van de rechtsvormkeuze of juridische structuur van de onderneming. De juristen en fiscalisten van Countus helpen jou graag bij het maken van de juiste keuze.

Direct contact
Wil je meer weten over wat onze specialisten voor jou kunnen betekenen? Laat hier je gegevens achter en we nemen geheel vrijblijvend spoedig contact met je op.

×