Kalverhouderij

Of je nu vleeskalveren houdt op contract of een vrije mester bent, het is jouw doel om vitale kalveren af te leveren. Waarschijnlijk besteed je al veel aandacht aan de kringloopgedachte, want daar is de kalverhouderij bij uitstek geschikt voor. De 3 ingrijpende toekomstscenario’s die in 2021 naar buiten kwamen, suggereren echter dat de kalverketen nog niet duurzaam genoeg is. Hoe ga jij hier mee om?

Jouw toekomstscenario

In hoeverre de toekomstscenario’s worden doorgevoerd is nog de vraag… Maar wat is de impact op jouw bedrijf als de transportduur wordt verkort? Of als je vergaande maatregelen moet doorvoeren op het gebied van emissiereductie?

Countus helpt je bij het bepalen van jóuw toekomstscenario. Je kent ons misschien als agrarisch accountant, maar we zijn ook dé partner als het gaat om strategisch advies.

Mestafvoer

Voor vleeskalveren heb je geen fosfaatrechten nodig. Wel moet je de mestafvoer verantwoorden. Rosévleeskalveren zijn volgens de wet graasdieren, blankvleeskalveren worden onder staldieren geschaard. De berekening wordt daar iets anders van, het principe is hetzelfde; je mag de gebruiksnormen niet overschrijden.

Met onze kleine, lokaal verankerde teams is er altijd een mestspecialist bij jou in de buurt die je kan helpen met de mestberekening.

Intensief Inzicht

Wil je in beeld hebben hoe jouw resultaten zich verhouden ten opzichte van de kalverbranche? Met ons model Intensief Inzicht maken we dit voor jou inzichtelijk.

Met ditzelfde model kun je ook je terugkijken naar jouw resultaten over de afgelopen 3 jaar en op basis daarvan een prognose maken voor de toekomst. Weet je niet goed of het verstandig is om investeringen te doen? Of wil je een financieringsvoorstel uitwerken? We helpen je graag met behulp van Intensief Inzicht.

Hoe kunnen wij je helpen?

Countus is meer dan een agrarisch accountant. Je kunt ook op ons rekenen als het gaat om jouw toekomstvisie, een mestberekening en het inzichtelijk maken van je resultaten. Ook helpen we je met de Gecombineerde opgave en met het signaleren van subsidiekansen. Heb je meer behoefte aan omgevingsadvies? Of fiscale mogelijkheden? Voor elke vraag hebben we de juiste specialist in huis.

Direct contact

Wil je meer weten over wat we voor jou als specialist kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

×