Beoordelingsverklaring bij de jaarrekening

Wanneer je een jaarrekening laat opstellen, heb je in sommige gevallen ook een beoordelingsverklaring nodig. Bij een beoordelingsverklaring wordt een accountantsverklaring afgegeven over de uitgevoerde beoordeling van de jaarrekening. Met deze verklaring weet je dus zeker of je voldoet aan de verslaggevingseisen.

Soort beoordelingsverklaringen
Een beoordelingsverklaring van een accountant draagt bij aan het vertrouwen in de jaarcijfers. Dat is niet alleen van belang voor je bedrijf en de aandeelhouders, het kan ook relevant zijn voor externe toezichthouders, het bestuur of verenigingsleden.

Er zijn 3 soorten beoordelingsverklaringen:

• Beoordelingsverklaring met een goedkeurend oordeel
• Beoordelingsverklaring met een afkeurend oordeel
• Beoordelingsverklaring met beperking

Beoordelingsverklaring laten opstellen
De beoordelingsverklaringen worden afgegeven door een accountant die is aangesloten bij de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (nba). Heb je een beoordelingsverklaring nodig? De accountants van Countus staan voor je klaar. Wij delen graag onze kennis en inzichten met je, zodat jij de koers voor de toekomst kunt uitstippelen.

Direct contact
Kom je graag direct in contact met een van onze specialisten? Laat hier je gegevens achter en we nemen spoedig contact met je op.

×