Akkerbouw

Voor jou als akkerbouwer is je grond één van je belangrijkste bezittingen. Je hebt vele hectares aan aardappelen, uien, suikerbieten of winterpenen. En vergeet de rustgewassen niet. Rustgewassen zijn belangrijk voor de bodemgezondheid, maar de overheid eist ook een verplichte rotatie van landbouwers op zand- en lössgrond. Hoe ga je hiermee om? Countus staat je bij.

Jouw bouwplan in de komende jaren

Met het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) van 2023 tot en met 2027 zien we dat je voor grote uitdagingen staat. In samenhang met het 7e Actieprogramma Nitraatrichtlijn gaat het nieuwe GLB een grote impact hebben op je bouwplan.

Bij Countus volgen we de ontwikkelingen op de voet. Zo kan jouw adviseur met je meedenken over hoe je je het beste kunt bewegen in het nieuwe GLB. We denken namelijk in kansen.

Mestmarkt

Naast het GLB zijn we gespecialiseerd in het mestbeleid. Nu derogatie op de stikstofgebruiksnorm voor melkveehouders wordt afgebouwd, komt er druk op de mestmarkt. Hoe reageer jij hier als akkerbouwer op? Kun je een samenwerking aangaan met een veehouder in de buurt? En welke voordelen heeft dat voor jou?

Bedrijfsvergelijking met de CSA

Countus geeft je daarnaast inzicht in hoe jouw akkerbouwbedrijf draait ten opzichte van andere akkerbouwbedrijven. We brengen dit in beeld met de Countus Signaalanalyse (CSA). En je hoeft geen aardappels met uien of appels met peren te vergelijken, de CSA maakt hier onderscheid in.

De resultaten? Die gooien we niet zomaar bij je over de schutting. We duiden graag wat de resultaten je precies vertellen. Waar liggen de kansen binnen jouw onderneming om (nog) beter te worden?

Agrarisch accountant én adviseur

Verder mag je erop rekenen dat we als agrarisch accountant en adviseur alles op het gebied van accountancy en boekhouding voor je verzorgen. Zoals de jaarrekening, belastingaangiftes of een financieringsaanvraag. En dat gaat verder dan alleen ervoor zorgen dat de cijfers kloppen. Onze adviseurs ondersteunen je ook bij een bedrijfsoverdracht, personeelsmanagement of omschakeling.

Direct contact

Wat zoek jij in een adviseur? We ontdekken het graag met je. Laat je gegevens achter en we nemen geheel vrijblijvend contact met je op.

×