Arbeidsovereenkomst opstellen

Mooi, je hebt de perfecte medewerker gevonden voor de openstaande functie binnen je bedrijf! Nu is het tijd voor het opstellen van de arbeidsovereenkomst. Countus helpt je als adviseur graag met de puntjes op de i, zodat de werkrelatie vanaf de start goed geregeld is en voldoet aan juridische voorwaarden.

Basisafspraken in de arbeidsovereenkomst
Een arbeidsovereenkomst kent een aantal vaste onderdelen op basis van prestatie en tegenprestatie vanuit werkgever en werknemer. Zo maak je bijvoorbeeld afspraken over salaris, functie, startdatum en duur van de overeenkomst. Is er sprake van een cao binnen jouw organisatie? Dan is het belangrijk om te kijken hoe deze wordt toegepast binnen de organisatie.

De arbeidsrecht jurist van Countus kan je meer vertellen over interpretatie van de cao en rechtsgeldigheid van de afspraken binnen de arbeidsovereenkomst. Als er geen cao van toepassing is, leg je onderwerpen als proeftijd, vakantiedagen, vakantietoeslag, pensioen en arbeidsongeschiktheid vast. Uiteraard weet de arbeidsrechtspecialist van Countus binnen deze wet- en regelgeving de actuele stand van zaken.

Het zit in de details van de arbeidsovereenkomst
Binnen de arbeidsovereenkomst is het belangrijk om juist ook de details goed vast te leggen. Hoe zit het met commerciële belangen van jouw organisatie? Wat spreek je af over intellectueel eigendom? Is er sprake van toegestane nevenwerkzaamheden voor jouw nieuwe medewerker?

En welke afspraken leg je vast over onder andere concurrentiebeding, relatiebeding en anti-ronselbeding? De arbeidsrecht juristen van Countus helpen je met het vastleggen van dat soort details. Zodat jij en je nieuwe werknemer vanuit een gezamenlijke basis samen aan de slag kunnen.

Kies tijdig voor op maat gemaakte arbeidsovereenkomsten
Door in het begin tijd te besteden aan het vaststellen van de arbeidsovereenkomst en de bijbehorende arbeidsvoorwaarden, voorkom je een aantal problemen in de toekomst.

Bij Countus werken we vanuit een raamwerkovereenkomst die voor jouw organisatie en medewerkers volledig op maat wordt aangepast. Door tijdig te kiezen voor zo’n op maat gemaakte arbeidsovereenkomst, investeer je in de toekomst van arbeid, personeel en arbeidsrecht binnen jouw organisatie. Met als doel: een duurzame arbeidsrelatie met je werknemer.

Groeit jouw organisatie? Laat je arbeidsovereenkomsten meegroeien
Zodra je bedrijf groeit, zal ook je personeelsbestand toenemen. Zorg ervoor dat je achteraf niet te maken krijgt met onverwachte zaken. Welke bedrijfsontwikkelingen zijn bijvoorbeeld van belang mee te nemen in de arbeidsovereenkomsten en reglementen? Is er sprake van nieuwe cao-regels of andere regelgeving nu je bedrijf groter wordt?

Countus adviseert en ondersteunt je bij het aanpassen, bijsturen en aanvullen van de arbeidsovereenkomsten voor jouw nieuwe werknemers. In sommige gevallen is het ook handig of nodig om de nieuwe voorwaarden te koppelen aan oude overeenkomsten. Hoe je dat juridisch goed regelt, weten de arbeidsrecht juristen van Countus je precies te vertellen.

Meer weten over arbeidsovereenkomsten?
Countus adviseert je graag over arbeidsovereenkomsten en andere vraagstukken op het gebied van personeel en arbeidsrecht. Neem contact op en kom meer te weten over de mogelijkheden voor jouw organisatie. 

×