Schenking

Het is slim om tijdens je leven vermogen over te dragen aan de volgende generatie door middel van een schenking. Een schenkingsplan helpt je hierbij. Hierbij houd je rekening met je eigen inkomensbehoeften.

Het is niet alleen veel leuker voor ouders om tijdens hun leven te schenken en te zien dat de kinderen het geld goed kunnen gebruiken. Het kan ook een belastingbesparing opleveren omdat een gefaseerde schenking tot minder belastingheffing leidt.

Schenkingsvrijstellingen optimaal benutten
Door het spreiden van schenkingen over een aantal jaren, kunnen de jaarlijkse schenkingsvrijstellingen optimaal worden benut. Maar met fiscale optimalisatie ben je er nog niet. Countus weet wat er in een schenking op papier nog meer aan de orde komt.

Denk aan familieverhoudingen, fiscale gevolgen, juridische gevolgen én gevolgen voor eventuele toeslagen en uitkeringen. Hierdoor kun je alle voor- en nadelen goed tegen elkaar afzetten. We helpen je graag bij het opstellen van een goed schenkingsplan.

Meer weten?
Ben je op zoek naar een specialist? En wil je vrijblijvend kennismaken om de mogelijkheden voor jouw organisatie te bespreken? De specialisten van Countus zijn in de buurt en staan voor je klaar. Neem contact met ons op om een afspraak te maken. Je bent van harte welkom.

×

 

Bekijk de flyer schenking of erfenis