Due diligence onderzoek

Als je je bedrijf wil verkopen of een organisatie wil overnemen, sta je voor belangrijke keuzes. Keuzes die van cruciaal belang zijn voor je toekomst. Een due diligence onderzoek door Countus Audit helpt je om kansen en potentiële risico’s in kaart te brengen.

Rapport van risico’s
Een overname of fusie is een complex proces. Een traject waar je de tijd voor wilt nemen. Bij een due diligence onderzoek maken we een rapport van de financiële en fiscale risico’s. En we bekijken desgewenst de juridische, IT- en pensioenaspecten.

Onze accountants zorgen ervoor dat je antwoord krijgt op belangrijke vragen. Zijn de schulden volledig in beeld? Wat is de winstverwachting? Hoe is het vastgoed gewaardeerd? Is de voorraad verkoopbaar? Is de dienst of het product wel toekomstbestendig? Met de antwoorden op deze belangrijke vragen kun je een weloverwogen beslissing nemen.

Voor kopers en verkopers
Countus Audit voert due diligence onderzoeken uit in het belang van kopers en verkopers. Als verkoper geef je op die manier invulling aan je meldingsplicht en als koper voldoe je aan de onderzoeksplicht. En met een zogeheten vendor due diligence onderzoek wordt je onderneming goed gepositioneerd voor de verkoop.

Financiering
Heb je tevens een financieringsvraagstuk? Dan helpt WeCapital je verder met een team financieringsspecialisten die ondernemers begeleiden en adviseren bij hun financieringen. Want daar waar het steeds lastiger wordt om zakelijke financieringen rond te krijgen, geeft WeCapital je toegang tot de vele bronnen van geld die er zijn.

Direct contact
Wil je meer weten over wat onze specialisten voor jou kunnen betekenen? Laat hier je gegevens achter en we nemen geheel vrijblijvend spoedig contact met je op.

×