Mediator inschakelen

Iedere ondernemer heeft wel eens te maken met een conflict. Denk aan ruzie met een vennoot of problemen met een medewerker. En ook thuis kunnen er problemen optreden. Gelukkig kun je het in de meeste gevallen zelf oplossen. Maar wat als het anders loopt dan verwacht? Dan kun je het beste een mediator inschakelen.

Conflictbemiddeling

Mediation is een vorm van conflictbemiddeling, waarbij partijen onder leiding van een onafhankelijke derde, de mediator, om de tafel gaan om tot een oplossing van hun probleem te komen. De mediator heeft geen belang bij de oplossing en houdt zich ook niet met de inhoud bezig. Lees hier meer over de principes van mediation.

De ervaren mediators van Countus kennen de uitdagingen van ondernemers. Ze hebben een juridische en fiscale achtergrond en helpen je snel aan een goede oplossing. Eén die jou, je bedrijf en je gezin een evenwichtige toekomst biedt, zonder dat de continuïteit van je bedrijf in gevaar komt.

De voordelen van mediation

Sta je op het punt om te gaan scheiden? Loopt de samenwerking met een vennoot spaak? Heb je een arbeidsconflict en zie je zelf geen oplossing? Schakel dan tijdig een mediator in. Dat biedt veel voordelen. Zo voorkom je dat problemen escaleren of dat een medewerker uitvalt. Door een juridische procedure te voorkomen, bespaar je ook nog eens tijd, geld en een hoop negatieve energie.

Bovendien heb je met mediation de regie in eigen hand en kun je de relatie met de andere partij behouden. Wij zoeken hierin namelijk naar een win-winsituatie. Daarom is mediation uitermate geschikt voor conflicten waarbij je relatie met de ander goed moet blijven omdat je nog met elkaar verder moet.

Meer weten over mediation?

Meer informatie over het mediationproces kun je hier vinden. Ben je op zoek naar een specialist? En wil je vrijblijvend kennismaken om de mogelijkheden voor jou, je bedrijf of je gezin te bespreken? De mediators van Countus zijn in de buurt en staan voor je klaar. Neem contact met ons op om een afspraak te maken. Je bent van harte welkom.

×