Kenniscentrum

Evenementen

Alle evenementen
Geen evenementen om weer te geven.

Veelgestelde vragen

Alle vragen
I&R
In welke wet -of regelgeving, onder welk artikel staat geschreven dat het verplicht is om het diersoort paard te registeren?

In de Europese diergezondheidsverordening 2016/429 is vanaf deel IV en artikel 84 e.v. de wet- en regelgeving te vinden waarin de verplichting, van registratie van paardachtigen en de locaties waar ze gehouden worden, staat opgenomen.

I&R
Voor aanvragen van ubn, moet je eherkenning aanvragen , dus veel meer kosten, klopt dit?

Ben je ondernemer, dan moet je inderdaad een e-herkenning aanvragen (als je nog geen e-herkenning hebt). Ben je particulier, dan kan je aan de hand van DigiD een UBN aanvragen.

I&R
Als wij als melkveebedrijf (mijn eigen bedrijf) hebben met een UBN, paarden op het erf. Moeten we dan nog een aparte UBN aanvragen?

Wanneer je al een UBN hebt (voor bijvoorbeeld koeien, schapen of geiten) dan kunnen op dat UBN nummer de paarden worden toegevoegd, een apart UBN is niet nodig. Voordat je de paarden kunt registeren, moet de diercategorie paarden worden toegevoegd.

I&R
Ik heb alleen een aantal paarden dat wordt gehouden voor de hobby, geldt I&R voor mij ook?

Ja de verplichting om locatie/paarden te registeren én een lokale administratie bij te houden geldt ook voor jouw als particulier.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd up-to-date blijven van het laatste nieuws, schrijf je in voor onze nieuwsbrief.