Varkenshouderij

Of je nu een vleesvarkenshouderij hebt, een zeugenhouderij of een (deels) gesloten bedrijf: je ontkomt momenteel niet aan allerlei soorten uitdagingen. Fluctuerende prijzen, innovaties, geschikt personeel vinden, maatschappelijke wensen: we begrijpen jouw uitdagingen en helpen je om de juiste keuzes te maken.

Hoe kunnen wij je helpen?

Als agrarisch accountant vinden we het belangrijk dat je de basis op orde hebt, zoals je jaarrekeningen en de belastingaangiftes. Maar we zien het belang van aanvullend, gespecialiseerd advies. Denk aan hulp bij een bedrijfsoverdracht of personeelsmanagement. Iedere adviseur van Countus heeft dan ook zijn eigen specialisatiegebieden, zodat jij de juiste specialist aan tafel krijgt.

Wet- en regelgeving

Het mestbeleid en Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) zijn voortdurend aan veranderingen onderhevig. Misschien vraag je je af wat er gebeurt met de varkensmestmarkt zodra melkveehouders hun derogatie verliezen.

En ben je een varkenshouder met grond? Dan zullen de veranderingen in het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid je niet onopgemerkt blijven. Van ons als businesspartner mag je verwachten dat we je hierover op de hoogte houden.

Bedrijfsplan en omgevingsadvies

Heb je besloten een nieuwe vleesvarkensstal te bouwen? Dan stellen we graag een bedrijfsplan voor je op. Want kun je je beoogde resultaten wel waarmaken? Als jij en wij overtuigd zijn, dan moeten we de bank ook overtuigen. En dan hebben we het nog niet gehad over je bestemming. Want hoe zit je met je vergunningen?

Omgevingsadvies is een specialisatie van ons. Onze omgevingsadviseurs kennen de wet- en regelgeving door en door en helpen je bij het maken van de juiste keuzes.

Stoppen of omschakelen

Met alle stikstofplannen twijfel je misschien of het niet het uitgerekende moment is om te stoppen met je bedrijf. Wij volgen dan ook de stoppersregelingen van de overheid en kunnen je al in de conceptfase wijzen op eventuele kansen.

Maar misschien is van stoppen nog helemaal geen sprake. En denk je bijvoorbeeld aan omschakeling. Ook dan kijken we met je mee wat de beste optie is en mag je van ons verwachten dat we je attenderen op subsidiemogelijkheden. Countus, daar reken je op.

Bedrijfsvergelijking

Ieder varkensbedrijf is anders en bereikt zijn resultaten op zijn eigen manier. Toch kan het interessant zijn om jouw saldo, voerwinst en resultaat te vergelijken met de gemiddelde varkenshouder. Dit geeft inzicht in hoe het misschien ook anders kan.

Niet voor niets heet het model dat we hiervoor gebruiken Intensief Inzicht. De naam zegt het al, inzicht voor de intensieve veehouderijsectoren, en dus ook de varkenshouderij.

De juiste adviseur

We hebben specialisten in huis die fiscaal gedreven zijn en mensen die van de hoed en de rand weten als het om de varkenshouderij specifiek gaat. Mensen die zich volledig storten op de wet- en regelgeving en mensen die breed georiƫnteerd zijn.

Direct contact

Wil je meer weten over wat we voor jou als varkenshouder kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

×