Varkenshouderij

Ben je vleesvarkenshouder, zeugenhouder of heb je een biologisch varkensbedrijf? Countus weet met welke soort uitdagingen je als varkenshouder te maken krijgt. Fluctuerende prijzen en opbrengsten, innovaties, toenemende wet- en regelgeving, druk vanuit banken en de toenemende uitdaging om geschikt personeel te vinden. Een hele waslijst dus. Wij helpen je graag om hier je weg in te vinden.

Kansen grijpen in de varkenshouderij

Countus kent de varkenssector, volgt de ontwikkelingen op de voet en weet welke kansen liggen voor jouw onderneming. Hoe haal je bijvoorbeeld meer rendement uit je varkensbedrijf, hoe zit het met groeikansen en hoe ga je om met de opvolging of staking van je bedrijf? Onze accountants en adviseurs gespecialiseerd in de varkenshouderij helpen jou als varkenshouder met het maken van keuzes.

De stoppersregeling: Actieplan Ammoniak Veehouderij

Eén van de zaken waar je als varkenshouder rekening mee moet houden, is dat de stoppersregeling van het Actieplan Ammoniak Veehouderij optimale op 1 januari 2020. Als je gebruik hebt gemaakt van deze regeling, moet je op 1 januari 2020 zijn gestopt met de varkens- of pluimveetak. Van uw huisvestingssystemen moeten op dat moment voldoen aan de eisen in het Besluit emissiearme huisvesting.

Meer weten?

Wil je meer weten over wat we voor jou als varkenshouder kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

×