Wat is een bedrijfsoverdracht?
Het lijkt vanzelfsprekend, maar bij een bedrijfsoverdracht moet sprake zijn van een overdragende partij en een overnemende partij met verschillende Kamer van Koophandel-nummers (KvK). Sluiten nieuwe vennoten zich aan bij een bestaande maatschap, VOF of CV? Dan verandert het KvK-nummer niet. Dit is dan ook geen bedrijfsoverdracht.
Bedrijfsoverdracht of -beëindiging melden
Een bedrijfsoverdracht of -beëindiging geef je door bij de KvK én bij de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO). Bij de RVO vul je een formulier in waarop je ook aangeeft welke onderdelen van je bedrijf je eventueel wenst over te dragen. Denk aan productierechten, dieren en percelen.
Vergeet een bedrijfsoverdracht of bedrijfsbeëindiging ook niet te melden aan leveranciers, partners en afnemers.
Complexe vraagstukken
Bij een bedrijfsoverdracht komen vaak complexe vragen kijken. Welke hobbymatige activiteiten mag ik nog uitvoeren na het staken van mijn bedrijf? Hoe pak ik dat aan? Is er sprake van afroming van fosfaatrechten bij het overdragen hiervan? Mag ik mijn pachtcontract vervreemden aan een derde? Welke juridische en fiscale gevolgen heeft mijn staking? Wat gebeurt er met mijn mestverwerkingsplicht? En wie ontvangt de bedrijfstoeslag?
Het is prettig als er een partij achter je staat die je antwoord kan geven op deze vragen. Én die je kan helpen om hier uitvoering aan te geven. Countus helpt je hier graag bij.
Direct contact
Meer weten over wat onze specialisten voor jou kunnen betekenen? Laat hier je gegevens achter en we nemen geheel vrijblijvend contact met je op.