Winst- en verliesrekening opstellen

Een jaarrekening bestaat uit een aantal onderdelen. Eén daarvan is de winst- en verliesrekening. In de winst- en verliesrekening staan alle inkomsten en uitgaven van je bedrijf over een bepaald jaar. Wat onderaan de streep overblijft, is je fiscale winst. In de winst- en verliesrekening zie je dus in 1 oogopslag wat je bedrijfsresultaat is.

Jaarrekening deponeren
De winst- en verliesrekening wordt ook wel de resultatenrekening of exploitatierekening genoemd. Heb je een bv, nv, coöperatie of een onderlinge waarborgmaatschappij? Dan moet je ieder boekjaar een jaarrekening – met winst- en verliesrekening - deponeren bij de Kamer van Koophandel. Laat daarom tijdig je jaarrekening opstellen, zodat je zeker weet dat je aan je wettelijke verplichtingen voldoet.

Winst- en verliesrekening laten opstellen verdient zich terug
Wil je ook een jaarrekening met winst- en verliesrekening opstellen? Laat dit dan over aan de accountants van Countus. Het is namelijk een tijdrovende klus waar je zelf vaak niet de kennis voor in huis hebt. En het mooiste is: het verdient zich vaak vanzelf weer terug, omdat wij alle fiscale voordelen kennen.

Direct contact
Kom je graag direct in contact met een van onze specialisten? Laat hier je gegevens achter en we nemen spoedig contact met je op.

×