Recreatie & Horeca

Subsidies voor ondernemers in de horeca- en recreatiebranche

09 dec. 2021

Wist je dat ondernemers binnen de horeca- en recreatiebranche in aanmerking komen voor een scala aan subsidies? Veel ondernemers zijn niet bekend met deze mogelijkheden en laten hierdoor onbewust geld en/of investeringskansen liggen. Ben je benieuwd van welke subsidies je gebruik kunt maken? Subvention, onderdeel van de Countus-groep, helpt je graag verder.

Voor welke subsidies kom ik in aanmerking?

Als horecaondernemer kun je gebruikmaken van verschillende subsidies. Voorbeelden van subsidiemogelijkheden zijn het verbeteren van je isolatie, overgaan op duurzame energieopwekking en het gebruik van meer milieuvriendelijke materialen, denk aan circulair tapijt.

Zo moet een kantoorgebouw bijvoorbeeld per 1 januari 2023 minimaal energielabel C hebben. Voor bedrijfsgebouwen met een kantoorfunctie kun je een subsidie aanvragen om te verduurzamen. Deze subsidie is afhankelijk van je huidige energielabel. Benieuwd of jij hiervoor in aanmerking komt? Kom er gemakkelijk en snel achter door deze quickscan in te vullen.

Investeringskansen

Wil je gaan investeren in je bedrijf, maar heb je niet de financiƫle middelen voor handen? Voor energiebesparende en milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen kun je verschillende geldelijke of fiscale subsidies aanvragen. Hierdoor kun je onder andere je fiscale winst verlagen. Dit betekent dat je minder belasting hoeft te betalen. Zo kun je als ondernemer met een horecabedrijf of vakantiepark bijvoorbeeld investeren in een duurzame inductiekookplaat, een elektrische frituur of een energiezuinige koel- of vriesinstallatie.

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig voor welke subsidies jij in aanmerking komt? Of wil je meer informatie over dit onderwerp? Onze expertiseteam Recreatie en Horeca staat voor je klaar! Neem contact op met een van onze adviseurs of schakel direct met de specialisten van Subvention.