Paardenhouderij

Toezicht I&R aangescherpt

18 sep. 2023

Sinds 21 april 2021 is het verplicht om je paarden en pony’s te registreren in het Identificatie en Registratiesysteem (I&R). Toch hebben veel paardenhouders dit niet goed voor elkaar. Hoe zit dit precies?

80% onjuist geregistreerd

In 2022 heeft de NVWA verschillende controles uitgevoerd bij paardenhouderijen. Hieruit blijkt dat 80% van de paardenhouderijen niet juist geregistreerd staan in het I&R. Er ontbreken UBN-nummers, paardenpaspoorten en soms staan paarden helemaal niet geregistreerd.

Als gevolg hiervan heeft de NVWA waarschuwingen opgelegd en heeft er een herinspectie plaatsgevonden. In 2023 gaat de NVWA nog meer controles uitvoeren.

Hulp nodig bij de registratie?

Kun je wel wat hulp gebruiken bij de registratie? Onlangs organiseerden we een webinar waarin we je uitleggen hoe het werkt. Hier kijk je het webinar terug. Liever lezen waar je aan moet denken voor een juiste registratie? Bekijk dan dit artikel.

Meer weten?

Heb je vragen over de registratieplicht voor paarden? Adviseur Andreas van der Vis kan je er alles over vertellen. Neem gerust contact met hem op.