Agro

GLB 2023: Workshops ‘Voldoe je aan de conditionaliteiten?’

01 nov. 2022

Het nieuwe gemeenschappelijke landbouwbeleid (GLB) gaat in vanaf 2023 en brengt grote veranderingen met zich mee. Hoewel er nog best veel onduidelijk is en 15 mei 2023 nog ver weg lijkt, is het voor jou van groot belang om zo snel mogelijk te weten hoe je kunt anticiperen op de nieuwe regelgeving. Daarom organiseren Countus Markelo, Groenlo en Doetinchem workshops, om je hierop zo goed mogelijk voor te bereiden.

Veranderingen binnen het GLB

In het nieuwe GLB komt er een hectarepremie in plaats van betalingsrechten, kan er worden voldaan aan de GLMC’s (goede landbouw- en milieucondities) en is het tevens mogelijk om aan de eco-regeling deel te nemen.

De veranderingen binnen het GLB kunnen een grote impact hebben op je bedrijfsvoering. Naast het indienen van het bouwplan moeten ook bijvoorbeeld de teeltvrije zones, bufferstroken en eventueel landschapselementen (houtopstanden en sloten) worden ingetekend.

Workshops

Countus ondersteunt je graag zodat je zo optimaal mogelijk kan inspelen op de komende veranderingen die betrekking hebben op jouw bedrijfsvoering. Daarom bieden wij in de komende periode op diverse momenten een (kleinschalige) workshop aan. Tijdens deze workshop nemen we je mee in de theorie en laten daarnaast aan de hand van voorbeelden zien hoe je de effecten van het nieuwe GLB voor je eigen bedrijf in beeld kunt brengen.

De workshops vinden plaats op: 
- Woensdag 14 december, 20.00 - 22.00 uur bij Countus Groenlo
- Donderdag 15 december, 13.30 - 15.30 uur bij Countus Groenlo
- Dinsdag 10 januari, 13.30 -15.30 uur bij Countus Enschede
- Donderdag 12 januari, 20.00 - 22.00 uur bij Countus Markelo
- Dinsdag 17 januari, 13.30 - 15.30 uur bij Countus Markelo

Deelname aan de workshops is gratis. Wel willen wij je vragen je vooraf aan te melden. Dit doe je hier.

Maatwerk

Het effect van het nieuwe GLB en daarbij behorende kansen of uitdagingen zullen op bedrijfsniveau erg verschillen. Elk bedrijf is anders en vraagt daarom om maatwerk.

Wil je nu echt eens voor jouw bedrijf specifiek in beeld brengen welke mogelijkheden er zijn? Graag helpen we je zoeken naar het optimale bouwplan voor jouw bedrijf.

Let op: ook al nam je niet deel aan het voorgaande GLB-beleid, het is nu mogelijk om deel te nemen aan de nieuwe GLB regeling als je landbouwgrond in gebruik hebt, ook als je niet geregistreerd staat als actief landbouwer.

Meer weten over jouw mogelijkheden?

Ben je benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn binnen de nieuwe regeling, en wat voor jou de meest optimale invulling is? Dan kunnen wij jou verder helpen met onze rekentool en advies op maat voor jouw situatie. Neem contact op met je adviseur of schakel een van onze specialisten in.