Algemeen

Fiscaal voordeel met je investering

16 jan. 2020

Ben je van plan te investeren in een stal of een nieuw productiemiddel? En wil je weten met welke bedrijfsmiddelen je fiscaal voordeel behaalt? De nieuwe Energielijst voor de Energie Investeringsaftrek (EIA) en de Milieulijst voor de Milieuinvesteringsaftrek (MIA/Vamil) over 2020 zijn bekend. Lees hier over de wijzigingen die betrekking hebben op de agrarische sector.

Wijzigingen Energielijst en Milieulijst

De Energielijst en de Milieulijst 2020 zijn op een aantal punten gewijzigd. Er staan nieuwe investeringen op de lijsten, maar er zijn ook investeringen vervallen. Ook zijn de voorwaarden hier en daar aangescherpt. Zoals bij de Maatlat Duurzame Veehouderij stallen.

Klik op 1 van onderstaande links om alle wijzigingen te zien:

Subsidie Jonge Landbouwers

Houd er rekening mee dat een aantal investeringen die in aanmerking komen voor de subsidie Jonge Landbouwers, ook in aanmerking komen voor de EIA en/of MIA/Vamil. De subsidie Jonge Landbouwers is nog opengesteld tot en met 7 februari. Lees ook het artikel: nieuwe subsidie Jonge Landbouwers nu open.

Subsidiemogelijkheden

Ga je of ben je van plan te investeren in een stal of een nieuw productiemiddel? Kijk dan samen met je adviseur naar de subsidiemogelijkheden. Uiteraard kunnen onze collega’s bij Subvention je hier ook bij helpen.

Meer weten?

Wil je meer weten over de Energielijst en Milieulijst 2020? Ga naar het contactformulier of neem contact op met je ondernemersadviseur of met onze dochteronderneming Subvention.