Algemeen

Ammoniakrechten weer verhandelbaar?

16 sep 2019

Ammoniakrechten waren onder de PAS-regeling niet verhandelbaar. Na de uitspraak van de Raad van State op 29 mei 2019 wordt dit waarschijnlijk wel mogelijk.

Ammoniakrechten kopen of verkopen

Heb je je veehouderij gestaakt en wil je je ammoniakrechten verkopen? Of wil je ze juist kopen om een Nbw vergunning aan te vragen? Meld je dan aan bij de ROM-specialisten van Countus (de Omgevingsadviseurs). Zij houden een overzicht bij om vraag en aanbod van ammoniakrechten bij elkaar te brengen. Zodra de regels van de ammoniaksaldering helder zijn, ontvang je dan een bericht met meer informatie.

Stoppersregeling varkenshouderij

Als stopper doe je er goed aan om de milieuvergunning voor je varkens vóór 31 december 2019 om te zetten naar een andere diercategorie. De verwachting is dat je de ammoniakrechten hiermee behoudt, zodat je ze op termijn kunt verkopen (extern salderen). Op het moment dat de kaders van de ammoniakhandel helder zijn, zijn je rechten misschien weer geld waard.

Meer weten?

Wil je je ammoniakrechten ook na 31 december 2019 behouden om te verkopen? Ga naar het contactformulier of neem contact op met De Omgevingsadviseurs.