Algemeen

Voorwaarden zorgbonus voor zorgmedewerkers bekend

23 sep. 2020

Vanaf 1 oktober kun je als werkgever een bonus aanvragen voor je zorgpersoneel. Zorgmedewerkers die zich hebben ingezet voor patiënten met corona kunnen recht hebben op een bonus van € 1.000 netto. Het ministerie van VWS heeft onlangs de voorwaarden bekendgemaakt.

Voorwaarden zorgbonus

Om aanspraak te kunnen maken op de bonus, moet je personeel voldoen aan de gestelde criteria. Dit zijn de belangrijkste uitgangspunten:

  • De bonus is voor zorgmedewerkers die zich tussen 1 maart tot 1 september 2020 hebben ingezet voor patiënten en cliënten met COVID-19.
  • De medewerker werkte tussen 1 maart en 1 september 2020 op basis van een (arbeids)overeenkomst, bijvoorbeeld als werknemer, zzp’er of uitzendkracht.
  • De medewerker verdient niet meer dan € 73.000 bij een voltijd dienstverband. Voor zzp’ers en uitzendkrachten zijn maximale uurtarieven bepaald.

Meer informatie en de precieze voorwaarden van de zorgbonus vind je op de website van de Rijksoverheid. VWS heeft een overzicht gemaakt van beroepen, functies en functiegroepen die al dan niet in aanmerking komen. 

Zorgbonus aanvragen

Komen jouw medewerkers in aanmerking voor de bonus? Dan kun je als werkgever van 1 oktober tot en met 29 oktober de bonus aanvragen via een loket. De ontvangen bonus kun je vervolgens overmaken aan je personeel.

Let op:

Breng op tijd in kaart voor wie je de zorgbonus kunt aanvragen. De aanvraag dient namelijk op 29 oktober binnen te zijn.

Meer weten?

Wil je weten of jouw personeel voldoet aan de gestelde criteria? Of heb je hulp nog bij het aanvragen van de zorgbonus? Neem contact op via [email protected]. We helpen je graag!