Algemeen

Verlenging deadline vaststelling NOW5

14 dec 2022

Wil jij de definitieve vaststelling van de NOW5, dus over de 7e periode, aanvragen? Je krijgt hier langer de tijd voor, de deadline is namelijk verplaatst van 22 februari 2023 naar 2 juni 2023.

Tegemoetkoming loonkosten

De NOW-regeling is ingesteld als tegemoetkoming in de loonkosten, als je als ondernemer door de coronacrisis bent geconfronteerd met een substantiële omzetdaling. De NOW werd in eerste instantie uitgekeerd als voorschot, op basis van een geschat omzetverlies. Pas als het werkelijke omzetverlies bekend is bij UWV, ontvang je de definitieve tegemoetkoming. Hiervoor moet het definitieve omzetverlies worden vastgesteld.

NOW5 aanvragen

De NOW5 (de 7e aanvraagperiode) heeft betrekking op aanvragen van de NOW in de periode november en december 2021.

Gelijk met NOW6

De deadline voor de definitieve vaststelling van de NOW5 is nu gelijkgetrokken met die voor de NOW6 (de 8e aanvraagperiode).

Er zit een voordeel aan deze gelijke uiterste vaststellingsdatum van NOW5 en NOW6: jouw accountant kan namelijk, op basis van het gecombineerde accountantsprotocol, bepaalde uit te voeren werkzaamheden ten behoeve van de aanvraag tot vaststelling combineren. 

Let op!

Dien dus de definitieve vaststelling van NOW5 én NOW6 uiterlijk op 2 juni 2023 in bij het UWV. De deadline voor het indienen van de definitieve vaststelling voor de NOW 3.1, 3.2, 3.3 en 4 (derde tot en met zesde aanvraagperiode) is 22 februari 2023.

Meer weten?

Heb je hulp nodig met het aanvragen van de vaststelling voor NOW? We ondersteunen je graag. Neem gerust contact op met jouw adviseur.