Algemeen

Uitstel subsidieregeling sanering varkenshouderijen

19 jul. 2019

Overweeg je als varkenshouder om gebruik te maken van de saneringsregeling? Dan krijg je meer tijd om een weloverwogen keuze te maken. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit opent de inschrijving namelijk in het najaar, in plaats van in augustus.

Subsidieregeling sanering varkenshouderijen

De Europese Commissie moet zich nog uitspreken over de vraag of de subsidieregeling sanering varkenshouderijen (Srv) wel of geen vorm van staatssteun is. Het ministerie ziet wat dat betreft geen beren op de weg en wil de regeling in het najaar openstellen. Varkenshouders krijgen dan in dit najaar 6 weken de tijd om zich in te schrijven bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De RVO zorgt voor de uitvoering van de regeling.

Fiscalist inschakelen

Begin juli heeft Countus 2 goed bezochte informatiebijeenkomsten gehouden in Markelo en Mill. Tijdens de bijeenkomsten werden de ins en outs van de regeling behandeld. Zowel voor varkenshouders als voor andere ondernemers actief in de intensieve veehouderij. De belangrijkste boodschap van de specialisten van Countus was dat de geurscore bepalend is voor wie wel en niet in aanmerking komt voor sanering.

Zeugenhouderijen komen daardoor minder snel in aanmerking voor de regeling. In het algemeen lijkt de saneringsregeling goed uit te pakken, maar stakende varkenshouders doen er goed aan om samen met hun adviseur te kijken naar de fiscale gevolgen van een eventuele staking.

Meer weten?

Meer weten over de subsidieregeling sanering varkenshouderijen? Ga naar het contactformulier of neem contact op met jouw ondernemersadviseur.