Algemeen

Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK)

17 dec 2020

Het kabinet heeft de afgelopen maanden diverse regelingen beschikbaar gesteld om mensen die financieel getroffen worden door de coronamaatregelen, te ondersteunen. Toch blijkt dat er nog mensen tussen wal en schip belanden en voor geen enkele regeling in aanmerking komen. Hiervoor wil het kabinet begin februari 2021 de regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) openstellen. 

TONK

Het kabinet heeft voor deze regeling 130 miljoen euro beschikbaar gesteld. Deze regeling kan aangevraagd worden bij de gemeente en kan worden gezien als bijzondere bijstand. Gezinnen en mensen die in het geval van ZZP’er minder opdrachten krijgen of door de coronacrisis (tijdelijk) hun baan kwijt raken en niet in aanmerking komen voor de bijstand, kunnen deze regeling aanvragen. Dit geldt ook voor flexwerkers. Met deze regeling worden mensen die door corona onder het sociaal minimum zitten, financieel gesteund. Op dit moment is de gemeente druk bezig met de uitwerking hiervan. Verwacht wordt dat begin februari 2021 de regeling wordt opengesteld.

Meer weten?

Wil je meer weten over de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK)? Neem dan contact op met één van onze adviseurs.

Blijf als ondernemer op de hoogte van het laatste Corona-nieuws.