Paardenhouderij

Paardenhouderijbijeenkomst Ondernemen is Topsport

05 apr. 2023

Als paardenhouder is het een uitdaging om de juiste balans te vinden tussen je passie, vakmanschap, voldoende geld verdienen en je bedrijf blijven ontwikkelen. Daarom organiseert Countus regelmatig paardenhouderijbijeenkomsten voor klanten en prospects. Zo ook op 7 maart in het mooie Geesteren. Deelnemers leerden van bekende ondernemers zoals Henk en Jeannette Nijhof en Willem Greve. Wat precies? Dat lees je hier.

Team Nijhof

Op 7 maart ontving Countus een groep van maar liefst 95 geïnteresseerden bij Team Nijhof. Dit dynamische bedrijf beschikt over een stoeterij, EU-station, sportstal, hengstenhouderij én dierenartsenpraktijk. Henk en Jeannette Nijhof verzorgden een rondleiding en vertelden hoe ze samen het bedrijf van hun ouders overnamen en hebben uitgebouwd tot wat het nu is. We zagen hoe de verschillende groepen paarden op het terrein zijn gehuisvest en hoe hun verzorging en training eruitziet.

Team Nijhof beschikt over meerdere tophengsten, waarvan het sperma over de hele wereld wordt geëxporteerd. Een mooie inkomstenbron voor het bedrijf. Maar het vraagt ook om managementkwaliteiten. Er gaan namelijk steeds meer wetten en regels gelden in de paardenhouderijsector. Dat maakt dat het heel belangrijk is om je zaken goed op orde te hebben. Denk aan traceergegevens en exportpapieren.

Ervaringen delen bij de Melktap

Na de rondleiding bij Team Nijhof was het tijd voor een hapje en drankje bij de Melktap. Meteen een mooi moment om ervaringen uit te wisselen met andere deelnemers. ‘Soms neem je als ondernemer te weinig tijd om ervaringen te delen met collega’s uit de paardenhouderij’, vertelt een van de deelnemers. ‘Ik ben blij dat ik ben ingegaan op de uitnodiging van Countus. Het was een interessante bijeenkomst.’

Willem Greve over het ondernemerschap

Willem Greve is voor veel paardenhouders een bekende naam. Hij heeft een prachtig bedrijf in Markelo waar hij jonge paarden opleidt, waar er topsport wordt bedreven en waar wordt gehandeld in sportpaarden. Willem kende veel succesmomenten, maar hij heeft ook met tegenslagen te maken gehad. Tijdens de bijeenkomst vertelde hij hier openhartig over.

Deelnemers wilden graag weten hoe Willem zijn paarden zo goed verkoopt in met name Amerika. Waaraan dankt hij zijn succes? Waar moet je alert op zijn in de handel? Een tip van Willem: zorg dat je je potentiële afnemers goed kent en een goede vertrouwensrelatie met ze opbouwt. Dat geldt overigens ook voor de mensen om je heen. Zonder een goed hecht team en collega’s die je kunt vertrouwen, volgens Willem geen succes.

Peter Brummel, ondernemersadviseur bij Countus, pakte ook nog even zijn moment tijdens de bijeenkomst. Zo behandelde hij onder andere een aantal vragen over het verhandelen van paarden en vertelde hij over de noodzaak om hiervoor een contract op te stellen.

Meer weten?

Laat jij je ook graag inspireren door andere ondernemers in de paardenhouderijsector? Of heb je als paardenhouder hulp nodig op het gebied van BTW, mestregels of de juridische toetsing van contracten? Of wil je graag sparren over het verder brengen van je onderneming? Neem contact op met de adviseurs van Countus. Zij helpen je graag. Bovendien kunnen ze je alles vertellen over toekomstige paardenhouderijbijeenkomsten.

Margeregeling binnen de paardenhouderij, waar moet je als ondernemer op letten?
08 mrt. 2023
Margeregeling binnen de paardenhouderij, waar moet je als ondernemer op letten?
08 mrt. 2023