Agro

Overdracht productierechten tijdelijk niet mogelijk

08 sep. 2020

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) past het formulier Overdracht productierechten aan voor zowel pluimvee-, varkens- als voor fosfaatrechten. Dit gebeurt in de periode van 11 september tot en met 5 oktober. Hierdoor is het tijdelijk niet mogelijk om overdracht van productierechten te melden, ondertekenen of in te trekken. 

De RVO gaat naar 1 systeem voor zowel productierechten (varkens en pluimvee) als fosfaatrechten. Hiervoor moet de RVO de formulieren en het systeem aanpassen.

Tijdelijk geen meldingen
In de volgende periode kun je (digitaal) geen meldingen van overdrachten doen, evenmin kun je formulieren ondertekenen of intrekken:

  • 11 september t/m 5 oktober voor varkens- en pluimveerechten.
  • 18 september t/m 5 oktober voor fosfaatrechten.

Indienen papieren overdrachtsformulieren wel mogelijk
Varkens- en pluimveerechten kun je ook via papieren overdrachtsformulieren melden. Dit blijft in de periode van 11 september t/m 5 oktober mogelijk. Deze meldingen neemt RVO echter pas na 5 oktober in behandeling.

Niet afgeronde transactie vervalt

Als voor de genoemde perioden een overdacht digitaal is gemeld, maar nog niet afgerond (ondertekend), dan vervalt deze melding van overdracht. Deze overdracht moet dan na 5 oktober opnieuw worden gemeld.

Vanaf 1 november alleen nog digitaal

Op dit moment kun je overdrachten van varkens- en pluimveerechten ook met papieren overdrachtsformulieren melden bij RVO. Vanaf 1 november kan dit alleen nog digitaal.

Meer weten?

Wil je meer weten over overdracht productierechten? Neem contact op met je adviseur.