Algemeen

NOW gaat omhoog

Herman Everts
02 feb. 2021

Heeft of krijgt je onderneming te maken met een substantiële omzetdaling door de coronacrisis? Dan zorgt voor de NOW-regeling voor een tegemoetkoming in de loonkosten. Het vergoedingspercentage van de NU 3.2 gaat omhoog van 80% naar 85%. De NOW 3.2 is de tweede fase van de NOW 3.0-regeling en loopt van januari tot en met maart 2021.

Let op:

De maximale tegemoetkoming van de NOW is opgehoogd. Aanvragen kan vanaf 15 februari.

Vergoedingspercentage

Naast de verhoging van het vergoedingspercentage, is ook besloten om de NOW niet af te bouwen. Dit betekent dat de vergoedingspercentages ten minste van het eerste kwartaal van 2021 ook voor het tweede kwartaal van 2021 (NU 3.3) ongewijzigd blijven.

Ondergrens en loonsomvrijstelling

De ondergrens voor de vergoeding van loonkosten blijft 20 procent omzetverlies. Dit geldt voor het eerste en het tweede kwartaal. Het UWV meet een omzetverlies in een periode van 3 maanden.

De loonsomvrijstelling – het bedrag waarmee de loonsom mag dalen zonder dat dit gevolgen heeft voor de NOW – blijft voor beide kwartalen 10%. De vaste (forfaitaire) opslag voor onder andere vakantiegeld, pensioenpremie en andere werkgeverslasten blijft 40%.

Meer weten?

Kunnen we je helpen met het aanvragen van 1 of meerdere regelingen? We ondersteunen je graag. Ook als je vragen hebt over deze of 1 van de andere regelingen, mag je altijd contact opnemen met je adviseur.

Meer informatie? Neem contact op met Herman Everts
Neem contact op met Herman Everts