Algemeen

Nieuwe subsidieregeling voor toeristische ondernemers

23 feb 2021

Toeristische ondernemers opgelet! Gastvrij Overijssel heeft een vernieuwd innovatieprogramma opgezet. Het gaat om het Topprogramma Overijsselse Toeristische Ondernemers deel 2. Meld je nu aan, er ligt namelijk een innovatievoucher van € 7.500 voor je klaar.

Topprogramma Overijsselse Toeristische Ondernemers

Wat is dit Topprogramma precies? Het programma is opgezet voor Overijsselse ondernemers die willen innoveren in de toeristische en recreatieve sector. Gastvrij Overijssel wil tijdens deze coronacrisis namelijk samen met jou vooruitkijken naar nieuwe mogelijkheden in de markt. Provincie Overijssel financiert dit voor 50%, en als ondernemer draag je zelf ook voor 50% bij.

Het Topprogramma bestaat uit 125 bedrijfsscans en 125 innovatievouchers. Naast dit topprogramma organiseert Gastvrij Overijssel (digitale) congressen, workshops en regionale bijeenkomsten. Speciaal bedoeld voor toeristische bedrijven en horeca die hun concurrentiepositie willen verbeteren. Eind februari worden de eerste scans al afgenomen. Wees er dus snel bij, want vol = vol!

Innovatiescan

Hoe ziet de innovatiescan eruit? Het is een vragenlijst die je helpt richting te geven aan de innovatie. Je krijgt de scan minimaal 10 werkdagen van tevoren toegestuurd zodat je rustig kunt nadenken over de vragen en deze intern kunt bespreken. Vervolgens vul je de scan samen met een hiervoor getrainde bedrijfsspecialist in en formuleer je innovaties. Aan de hand van de uitkomsten wordt het innovatietraject opgestart.

Aan wat voor innovaties kun je denken?

Als ondernemer krijg je een voucher van maximaal € 7.500,-. Je kunt de innovatievoucher inzetten voor je eigen bedrijfsinnovatie. Deze dient een door jou gekozen externe adviseur of extern bedrijf uit te voeren.

Aan wat voor innovaties je kunt denken? Aan het verbeteren van je online strategie bijvoorbeeld, focus op de internationale markt, automatisering, dynamic pricing, duurzaamheid, nieuwe klantgroepen en hospitality concepten. En uiteraard zaken waarmee je inspeelt op de anderhalvemetereconomie. Ga je als deelnemer gebruikmaken van de innovatievoucher? Dan betaal je een deelnemersbijdrage van € 380.

Meer weten?

Wil je meer weten over het Topprogramma Overijsselse Toeristische Ondernemers? Neem contact op met je adviseur of kijk op de website van Gastvrij Overijssel.