Algemeen

Maak je website AVG-proof

Bijna iedere ondernemer maakt gebruik van een website om informatie te delen, bijvoorbeeld met potentiële klanten of afnemers. Ook gebruiken ze hun website om informatie op te vragen van bezoekers. Mag dit allemaal nog zomaar? En hoe maak je je website dan AVG-proof?

AVG-proof: alleen noodzakelijke gegevens

Vraag nooit meer gegevens op dan strikt noodzakelijk. Als iemand geïnteresseerd is in je dienstverlening en om die reden een contactformulier invult, is het waarschijnlijk niet noodzakelijk om zijn e-mailadres, vaste telefoonnummer, mobiele nummer én huisadres te hebben. Vraag bijvoorbeeld alleen een e-mailadres of telefoonnummer om contact op te nemen.

Online privacyverklaring

Als je wil dat je website AVG-proof is, vermeld dan in je online privacyverklaring onder meer duidelijk voor welk doel je de gegevens opvraagt. Vermeld ook wat je met deze gegevens gaat doen en hoelang je ze bewaart.

Toestemming geven

Geeft de geïnteresseerde daadwerkelijk toestemming om zijn gegevens te gebruiken? Als mensen toestemming geven, moeten ze dit actief doen. Iemand moet dus zelf het vinkje zetten om akkoord te gaan. Het vakje mag niet al automatisch ingevuld zijn. En let op: je moet ook kunnen aantonen dat mensen dit actief hebben gedaan.

Tip: schrijft iemand zich in voor een nieuwsbrief? Ook dan geldt alles wat hiervoor staat beschreven.

Meer weten?

Meer weten over hoe je je website AVG-proof maakt? Neem contact op met je ondernemersadviseur.