Algemeen

Liquiditeitsprobleem landbouw? Vraag overbruggingsfinanciering aan

Mark Klein Breteler
19 mrt. 2020

Door het coronavirus kunnen ook land- en tuinbouwbedrijven in financiële nood komen. Heb je betalingsproblemen? Het aanvragen van overbruggingsfinanciering bij de bank of andere financiers kan een oplossing zijn om liquiditeitsproblemen te overbruggen.

Borgstellingskrediet Landbouw voor leningen

Vanwege het coronavirus is de regeling Borgstellingskrediet Landbouw (BL) verruimd. Vanaf 18 maart 2020 kunnen gezonde bedrijven die getroffen worden door het coronavirus een beroep doen op overheidsborgstelling voor een overbruggingskrediet (BL-C). Deze extra module geldt tot 1 april 2021.

Voor wie geldt de overbruggingsfinanciering?

De regeling is vooral voor land- en tuinbouwbedrijven die een gezond toekomstperspectief hebben, maar nu tijdelijk problemen hebben met hun liquiditeit. De overheid hoopt dat door deze nieuwe maatregel banken en financiers bereid zijn om ondernemers te helpen aan hun betalingsverplichtingen te voldoen.

We hebben in dit geval meer dan ondernemers die geen financiering kunnen krijgen omdat er veel onzekerheden zijn voor de financierder. De staat kan in dit geval garant staan ​​en het risico beperken.

Verruiming BL-voorwaarden

Met BL-C kan een overbruggingskrediet worden gefinancierd tot het maximale borgstellingskrediet per bedrijf van 1,2 miljoen euro (2,5 miljoen euro bij Duurzame / Innovatieve (BL-Plus) leningen). Heb je de maximale borgstellingskrediet bijna of geheel benut? Dan kun je daar nog maximaal € 300.000 aan BL-C krediet financieren.

De looptijd van het overbruggingskrediet is 4 jaar. Het krediet kan lineair worden afgelost of aan het einde van de looptijd. De provisie bedraagt ​​voor starters 0,5% en voor overige bedrijven 1,5% bij een looptijd tot 2 jaar. Is de looptijd langer dan 2 jaar dan geldt een provisie van 0,75% west 2,25%. In de BL-C regeling staat de borgstelling 70% van het totaal aan nieuw te verstrekken overbruggingskrediet.

Meer weten?

Wil je meer weten over het aanvragen van overbruggingsfinanciering? We helpen je graag. Neem contact op met Mark Klein Breteler.

Blijf als ondernemer op de hoogte van het laatste Corona-nieuws.

Meer informatie? Neem contact op met Mark Klein Breteler
Neem contact op met Mark Klein Breteler