Algemeen

Krijg je nog wel een financiering van de bank?

25 jun 2021

Voor ondernemers is het steeds lastiger om een financiering te krijgen. We ervaren dat banken, die toch de grootste kredietverstrekkers zijn voor het mkb, steeds minder risico durven te nemen. Wat te doen? WeCapital – ook onderdeel van de Countus Groep – ondersteunt ondernemers bij het verkrijgen van financiering.

Bedrijfs- en vastgoedfinanciering

WeCapital is als onderdeel van de Countus Groep gespecialiseerd op het terrein van het vinden en verkrijgen van de beste bedrijfs- en vastgoedfinancieringen. Daarnaast zijn de adviseurs gespecialiseerd in het waarderen van ondernemingen en hebben ze veel ervaring in het begeleiden van bedrijfsovernames.

Zo’n 80% van de ondernemers richt zich tot de bank om een financiering te verkrijgen. Ondernemers die worden afgewezen, worden in slechts 14% van de gevallen gewezen op een alternatief. Dit is jammer, want doordat banken steeds minder willen financieren, zijn er juist heel veel alternatieve financiers op de markt gekomen.

Alternatieve financieringsoplossingen

WeCapital zet daarom een breed pallet aan financiers en financieringsoplossingen in om ondernemers verder te helpen. Denk aan crowdfunding of factoringmaatschappijen. Voor goede plannen zijn in de regel nog steeds financieringen te verkrijgen, maar je moet daarin wel de juiste weg weten te vinden.

Wat ook veel voorkomt, is dat bepaalde branches worden uitgesloten bij de banken. Denk aan de horeca of automotive. En ook tegen financiering voor beleggingspanden zeggen banken al snel nee. Jij als ondernemer kan hierdoor ontmoedigd raken en laat wellicht je droom zelfs varen. Maar dat een bank nee zegt tegen jouw plannen, betekent niet dat er geen andere mogelijkheden zijn.

Bovendien richt WeCapital zich niet alleen op alternatieve financieringen, maar hebben de specialisten ook veel ervaring in het ‘onderhandelen’ met de bank. Onze collega’s kennen de bankwereld en weten dus ook hoe je succesvol een financiering kunt krijgen tegen scherpe condities.

Meer weten?

Loop je tegen een muur op bij de bank? Of ben je geïnteresseerd in welke financiering het beste past bij jouw plannen? Neem dan contact op met jouw Countus-adviseur of schakel direct met de specialisten van WeCapital.