Algemeen

Jillert Anema “Hij wil graag de beste worden!”

23 dec 2019

Dat Countus een sponsordeal is aangegaan met marathonschaatser Jordy Harink is jullie vast niet ontgaan. Maar wie is Jordy Harink nu eigenlijk? Wij vroegen het aan zijn schaatscoach Jillert Anema.

1. Op het Oostenrijkse bergmeer belde jij de destijds 23-jarige Jordy om te praten over een overstap naar jouw ploeg. Wat is de reden dat jij Jordy in jouw ploeg wilde hebben?

“Je wil het liefste iemand in je team die je team vooruit kan helpen en daarnaast wil je jeugd in je team. Jordy heeft als marathonschaatser een grote motor, dus hij wordt niet snel moe. Techniek moest hij nog aan werken en daar wil ik hem graag bij helpen.”

2. Dat Jordy een eerlijke en open jongen is, is ons bekend. Maar wat voor persoon is Jordy in het team?

“Jordy is iemand die heel gedreven en precies is. Hij wil graag de beste worden! Jordy past goed in het team en weet dat hij zijn zwakke punten nog moet ontwikkelen.”

3. Nu we weten wat voor persoon Jordy is, zijn we ook benieuwd naar wat jij sterke persoonlijke eigenschappen vindt van hem?

“Sterke eigenschappen van Jordy vind ik zijn gedrevenheid en de passie die hij heeft voor de sport. Hij gaat voor het hoogst haalbare en wil graag de beste worden! De kans dat je dat wordt is voor iedereen klein, maar de drive om dat te worden is een prettige eigenschap.”

4. Wat is tot nu toe zijn grootste succes? Of misschien interessanter, welke uitdagingen liggen er?

“Een wedstrijd winnen is natuurlijk het grootste succes. Helaas heeft Jordy nog geen wedstrijd gewonnen, dus daar gaat hij voor dit seizoen! Grootste uitdaging voor het hele team is rijden op natuurijs en het zou helemaal mooi zijn als dat een keer op natuurijs in Nederland is.”

5. Weet jij toevallig ook iets over hoe de voorbereiding van Jordy eruit ziet voor een wedstrijd?

“Dat vind ik lastig te beantwoorden. Iedere rijder heeft een bepaalde training voorafgaand aan de wedstrijd iedere zaterdag. Sporters kiezen zelf een wedstrijdvoorbereiding naar keuze uit. Hoe Jordy zijn training invulling geeft zou je hem zelf nog eens kunnen vragen..”

6. Hoe werken jullie individueel en als team aan doelstellingen?

“Zowel individueel als voor het team is de voornaamste doelstelling een persoonlijk record (PR) rijden. Aan de rondetijden, kun je meteen zien of een rijder vooruitgang boekt. Een andere belangrijke doelstelling is om een betere schaatser te worden.”

Wil je meer weten over de sponsordeal tussen Countus & Jordy Harink?

Lees verder >>