Algemeen

Hoe werkt NOW 3.0?

Jack Albers, Herman Everts
09 sep. 2020

Per 1 oktober 2020 verlengt het kabinet de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) met 3 tijdvakken van 3 maanden. 1 van de doelen van het kabinet is om financiële te helpen bij de crisis te overbruggen. In dit artikel vertellen we over de (nieuwe) voorwaarden van NOW 3.0.

Wat zijn de voorwaarden?

De voorwaarden voor toekenning van de NU zijn - ten onrechte van de regelingen - wat aangepast. De verlengde NOW-regeling dezelfde systematiek, maar bevat de volgende belangrijke wijzigingen:

  • De NOW-regeling wordt verdeeld over 3 tijdvakken van 3 maanden.
  • In het eerste tijdvak (oktober tot en met december 2020) moet je ten minste 20% omzetverlies verwachten en krijg je maximaal 80% van de loonkosten gecompenseerd.
  • In het tweede tijdvak (januari en met maart 2021) moet je ten minste 30% omzetverlies verwachten en krijg je maximaal 70% van de loonkosten gecompenseerd.
  • In het derde tijdvak (april tot en met juni 2021) moet je ten minste 40% omzetverlies verwachten en krijg je maximaal 60% van de loonkosten gecompenseerd.
  • Je kunt als werkgever zelf beslissen of je wel of geen aanvraag indient voor een bepaald tijdvak.
  • Het maximaal te vergoeden loon per werknemer zal in de eerste 2 tijdvakken gelijk zijn aan de NOW 1.0 en 2.0. Dit komt neer op 2 keer het maximaal dagloon, oftewel € 9.538 bruto per maand. In het derde tijdvak wordt dit verlaagd naar maximaal 1 keer het dagloon.
  • Vanaf het eerste tijdvak (oktober 2020) geeft NU 3.0 de ruimte om de loonsom te laten dalen zonder dat er een verlaging van de subsidie ​​zal plaatsvinden.
  • Je kunt de aanvraag waarschijnlijk vanaf 16 november 2020 indienen.

Meer weten?

Wil je weten of je in aanmerking komt voor een NOW-subsidie? Of heb je hulp nodig bij het aanvragen? Neem dan contact op met Herman Everts of Jack Albers.

Meer informatie? Neem contact op met Jack Albers
Meer informatie? Neem contact op met Herman Everts
Neem contact op met Jack Albers