Algemeen

Hoe draag je vakantiedagen fiscaal probleemloos over?

23 aug. 2023

Als je werknemer bij een andere werkgever gaat werken, kiest hij of zij er soms voor om de al opgebouwde vakantiedagen mee te nemen. Het is onlangs duidelijk geworden onder welke voorwaarden dit fiscaal probleemloos kan verlopen. In dit artikel vertellen we je er meer over.

Opgebouwde vakantiedagen

Als een werknemer van werkgever wisselt, komt het regelmatig voor dat hij of zij nog niet alle opgebouwde vakantiedagen heeft opgenomen. Deze worden meestal uitbetaald, maar soms kiest de werknemer ervoor de opgebouwde vakantiedagen mee te nemen naar de nieuwe werkgever. Jij als oude werkgever vergoedt de waarde hiervan dan aan de nieuwe werkgever, zodat deze hiervan het verlof kan betalen.

Geen genietingsmoment

Onlangs werd bekend onder welke voorwaarden er geen sprake is van een genietingsmoment (beschikbaar stellen van het loon) bij het overbrengen van opgebouwde vakantiedagen, en je dus niet direct fiscaal hoeft af te rekenen over de waarde hiervan. Dit gebeurt dan pas als de werknemer de vakantiedagen bij de nieuwe werkgever opneemt.

Voorwaarden

Dit is het geval als de werknemer er vóór het einde van zijn dienstbetrekking voor kiest om de vakantiedagen geheel of deels over te brengen naar de nieuwe werkgever.

Let op! Deze keuze moet de werknemer in samenspraak met zijn oude én nieuwe werkgever maken, en beiden moeten ermee instemmen.

Werknemer beschikt niet over waarde

Het is goed om er rekening mee te houden dat in deze situatie de werknemer geen beschikking heeft over de waarde van de vakantiedagen in geld, maar als in vrije tijd.

Heb je vragen over de overdracht van vakantiedagen?

Wil je meer weten het overdragen van vakantiedagen en heb je hulp nodig om dit zo fiscaal probleemloos te laten verlopen? Neem contact op met je adviseur. We helpen je graag.