Algemeen

Heb je je liquiditeitsbehoefte goed in beeld?

Bij het publiceren van dit bericht is stap 2 van het openingsplan van de overheid net ingezet. We mogen weer wat langer op het terras zitten, naar een attractiepark of naar de sportschool. Als gevolg van alle beperkingen heb je als ondernemer meer dan een jaar niet kunnen ondernemen zoals je gewend was. Is het einde in zicht of is dit pas het begin?

Steunmaatregelen

De overheid heeft met diverse steunmaatregelen geprobeerd om jou als ondernemer te ondersteunen tijdens de coronaperiode. Denk aan de NOW, TVL, continuïteitsbijdrage en het uitstel van belastingbetaling. Soms vielen deze steunmaatregelen door regelgeving uit de snelkookpan echter tegen. Helaas is dit een gevolg van het plaatsen van snelheid boven zorgvuldigheid (hoewel regelgeving uit een slowcooker ook zeker geen garanties geeft, maar dit terzijde).

Hopelijk heeft jouw accountant, gevraagd en ongevraagd, jou kunnen helpen bij het aanvragen van 1 of meerdere ondersteuningsmaatregelen.

Ondernemen zonder beperkingen

Door de versoepelingen kun je langzaam maar zeker weer ondernemen zonder allerlei beperkingen. Maar wat betekent dit eigenlijk voor de liquiditeit? De subsidies gaan straks stoppen, je moet je belasting een keer gaan betalen en ondertussen komen er nieuwe aanslagen bij. Wellicht moet je ook je voorraden aanvullen of moet je investeringen doen. Hoe ga je dit betalen?

Daarom wil ik je de volgende vraag stellen: heb je je liquiditeitsbehoefte voor de komende periode goed in beeld? Zo niet, dan is het van belang om dit nu goed in kaart te gaan brengen. Zo voorkom je betalingsproblemen en gedoe achteraf. Uiteraard kan ik je hierbij helpen.

Meer weten?

Wil je meer weten over het in beeld brengen van je liquiditeitsbehoefte? Neem dan contact op met Jacob Woudstra.