Agro

Gegevensverwerking bij Countus: automatisch en digitaal

09 okt. 2020

Bij Countus gaan we meer gebruik maken van de mogelijkheden voor het geautomatiseerd en digitaal verzamelen en verwerken van (bron)gegevens. Daarmee zijn we klaar voor een volgende fase.

Steeds meer gegevens

Er wordt steeds meer gevraagd van accountantskantoren. Op basis van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) moeten wij een aantal controles uitvoeren. Hiervoor zijn brongegevens van andere organisaties noodzakelijk.

Daarnaast vragen banken behalve om jaarcijfers ook om andere gegevens. Denk aan productie- en/of leveringsrechten, de oppervlakte van gewassen en de hoeveelheid afgeleverde product(en) of dieren. Op dit moment worden deze gegevens als een pdf-bestand verstuurd, maar vanaf volgend jaar is het ook mogelijk om dit digitaal te doen.

Facturatie digitaal

In de praktijk moeten we nog vaak gegevens en/of facturen opvragen en dit gaat ten koste van de doorlooptijd. Inmiddels verwerken we facturen nu steeds vaker digitaal.

Het voordeel van een digitale verwerking is dat we facturen niet meer hoeven op te vragen. Bovendien hebben we op die manier meteen extra informatie. Zo kunnen we de kwantiteit en kwaliteit van producten bijvoorbeeld meteen verwerken in de boekhouding.

Machtigen

Om de volgende stap te kunnen zetten in onze efficiencyslag, kun jij ook meehelpen. In veel gevallen hebben we namelijk nog niet voor alle diensten de juiste machtiging. Door ons te machtigen, zorg je voor een snellere verwerking van je gegevens.

JoinData biedt je de mogelijkheid zelf machtigingen in te voeren, machtigingsverzoeken te accepteren of te beƫindigen. Je staat dus zelf aan het roer.

Verschillende grote agro-organisaties sluiten zich aan bij JoinData. Hier ga je ongetwijfeld iets van merken.

De komende tijd neemt jouw adviseur contact met je op om deze optimalisatie samen vorm te geven.

Meer weten?

Wil je nu alvast meer weten over hoe we je gegevens automatisch en digitaal verzamelen en verwerken? Neem dan contact op met je adviseur.