Agro, Akkerbouw, Melkvee, Geiten, Pluimvee, Varkens

Countus in de jury van Sterkste Erf verkiezing: doe ook mee

Rick Hoksbergen
21 jun. 2023

Toekomstbestendige boeren, familiebedrijven, ontwikkeling en ondernemerschap. Allemaal kreten die van belang zijn bij de verkiezing van het Sterkste Erf. Maar zeker ook bij Countus als agrarische adviesorganisatie. Rick Hoksbergen, onze teamleider Agro Advies, neemt dan ook graag plaats in de 5-koppige jury van de verkiezing. Meld jij je aan?

Wat is Sterkste Erf?

De verkiezing van het Sterkste Erf is een initiatief van Agrio en wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd. ‘Voor de verkiezing zijn wij op zoek naar boeren en boerinnen die niet alleen maar het beste financiële resultaat najagen, maar ondertussen ook oog hebben voor ontwikkelingen op het gebied van energie, innovatie, natuur en landschap,’ vertelt Agrio in hun vakblad Melkvee. Ze zijn niet op zoek naar bedrijven die uitblinken op 1 onderdeel, maar naar bedrijven die erin slagen over de volle breedte verschillende uitdagingen het hoofd te bieden.

Countus steunt de verkiezing

In onze advisering denken we altijd graag in kansen; wat kan er wél op een bedrijf? Continuïteit gaat verder dan het realiseren van mooie winsten. Jouw passie is het vertrekpunt, maar je moet ook oog durven hebben voor de wensen van de maatschappij en de plannen in je omgeving om richting te kunnen geven aan je ontwikkelingsmogelijkheden. Hier moet dan vervolgens een verdienmodel in passen. Vanuit Countus werken we daarom ook steeds vanuit de Countus-driehoek Mens, Geld en Omgeving (zie hieronder).

De verkiezing wil jou als boer inspireren en informeren om je bedrijf te ontwikkelen en versterken, zodat het kan worden doorgegeven aan de volgende generatie. Dat past uitstekend bij de missie van Countus. Rick: ‘Ondernemers uitdagen op al deze pijlers (mens, geld en omgeving) met de toekomst bezig te zijn, vind ik het mooiste.’

Meld je aan

Aanmelden kan nog tot 1 juli. Iedere boer en ieder boerengezin kan meedoen. Zolang je maar toekomstbestendig bezig bent met je bedrijf.

5 thema’s

Het Sterkste Erf wordt beoordeeld op verschillende onderdelen. Er zijn 5 thema’s te onderscheiden:
- Natuur en Landschap
- Energie
- Innovatie
- Bedrijfsstrategieën
- Familie en Maatschappij

Meer weten?

Meer over de verkiezing en het aanmelden lees je op de website van Agrio. Onderaan die pagina kun je ook de uitgebreide beoordelingscriteria downloaden.

Meer informatie? Neem contact op met Rick Hoksbergen
Neem contact op met Rick Hoksbergen