Algemeen

Countus en familiebedrijven: een jas die past

06 okt. 2021

Ondernemers schakelen dagelijks onze adviseurs in voor verschillende vraagstukken. Waar het jarenlang vanzelfsprekend was dat wij hulp bieden op het gebied van financieel, fiscaal, juridisch, zien wij nu een verschuiving plaatsvinden naar familiebedrijven. De afgelopen jaren hebben onze adviseurs ook een rol in de begeleiding van processen binnen bedrijven en familie. Vanuit de behoefte om een goede samenwerking te behouden of te creëren. De behoefte neemt toe wanneer er een bedrijfsovername in beeld komt.  

Begeleiding familiebedrijven

Het afgelopen jaar hebben we geïnvesteerd in het bundelen en delen van de kennis, kunde en ervaring op het thema ‘De begeleiding van familiebedrijven’. Los van de vakkennis op financieel, fiscaal of juridisch gebied, zijn onze adviseurs ook thuis in de begeleiding op persoonlijk vlak. Hierbij kun je denken aan de onderlinge samenwerking binnen families en met derden, de balans werk-privé en de persoonlijke ambities van de betrokken ondernemer(s) binnen een familie. Door ook op deze onderwerpen te kunnen begeleiden, zijn we van meerwaarde voor familiebedrijven. Een jas die past!

Uniek hierin is dat Countus 64 adviseurs met diverse achtergronden heeft geschoold in de advisering aan familiebedrijven. Ieder kan vanuit zijn/haar ervaring, kennis en expertise een unieke bijdrage leveren. Aangezien de adviseurs met elkaar in verbinding staan, kunnen wij ook per klantvraag kijken wie hierin de beste begeleider is.

Rollenspellen spelen

Maandag 27 september zijn alle adviseurs samengekomen in Café Restaurant Zalen de Mol in Zwolle voor een rollenspel met acteurs. Het doel hiervan was om te kijken naar de vaardigheden die je in gesprekken kunt inzetten. Op deze manier zijn onze adviseurs goed voorbereid op iedere situatie.

Meer weten?

Wil je meer weten over de begeleiding aan familiebedrijven vanuit Countus? Of benieuwd wat we voor jouw familiebedrijf kunnen doen? Neem dan contact op met de adviseurs familiebedrijven.