MKB, Agro

Countus breidt organisatie uit met accountantskantoor Alan

16 nov. 2023

Vanaf 1 januari 2024 wordt Alan Accountants en Adviseurs uit Leek onderdeel van Countus. Deze overname stelt beide partijen in staat om hun kennis te bundelen en klanten uit deze regio nog beter lokaal te bedienen.

In de zoektocht naar een overnamepartner stond het voor Alan centraal om de succesvolle bedrijfsvoering goed te kunnen voortzetten en een partij te vinden die evenveel waarde hecht aan de ontwikkeling van hun organisatie. Countus Accountants + Adviseurs, onderdeel van de Countus Groep, bleek hierin de beste keuze.

Roelof Tolner en Marcel van Alphen, directeuren van Alan, stellen dat de goede aansluiting van de medewerkers en klanten een doorslaggevende factor was. ‘Countus is een onderscheidende organisatie voor familiebedrijven in de sectoren agro en mkb. Dit past bij onze visie. Ze geven een gerichte en professionele invulling aan het ontzorgen, adviseren en bedienen van klanten. Daarnaast besteden ze veel aandacht aan de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers en het leveren van kennis en kwaliteit,’ licht Roelof Tolner toe.

Lokaal aanwezig

Wij zijn erg blij met de mogelijkheid om in dit gebied een sterke thuisbasis toe te voegen. Henk Lassche, voorzitter van de directie Countus Accountants + Adviseurs: ‘Wij kiezen voor kleine, wendbare teams en staan graag dichtbij de klant. Door deze overname gaat de lang gekoesterde wens om ook in Groningen een lokaal team te hebben in vervulling. Vanuit Leek kunnen we vanaf 2024 klanten in deze regio bedienen. De klantenkring en cultuur van Alan sluiten, ook historisch gezien, goed aan bij die van ons en we kijken uit naar een succesvolle samenwerking.’

Regionaal bekend kantoor

Met de overname breiden we het aantal vestigingen uit naar 25. Het enthousiaste en deskundige team van Alan gaat binnen Countus verder als Countus Leek. Ze blijven ontwikkelen en klanten bedienen vanuit het bekende kantoor in Leek. Dit blijven ze doen met de voor de klant en markt bekende medewerkers, aangevuld met expertise vanuit onze organisatie.

Op de foto bij dit bericht zijn v.l.n.r. te zien: Dijan Bruins (Countus Groep), Roelof Tolner (Alan), Bob Seemann (Countus Groep), Marcel van Alphen (Alan) en Henk Lassche (Countus A+A).