MKB

200 miljoen euro beschikbaar voor getroffen mkb-bedrijven

03 jun. 2021

Ben je getroffen door de coronacrisis? Als mkb-bedrijf kun je dan in aanmerking komen voor een lening van maximaal 100.000 euro. Hiervoor gelden gunstige voorwaarden. Het kabinet stelt in totaal 200 miljoen euro beschikbaar voor de leningen.

Voorwaarden lening

Je kunt de lening aanvragen voor het herstarten, uitbreiden of aanpassen van je bedrijfsactiviteiten. De belangrijkste voorwaarde is dat je als bedrijf goede afspraken moet hebben met je schuldeisers en dat je bedrijf in de basis gezond is.

Waarom deze lening?

Het kabinet heeft het geld beschikbaar gesteld omdat veel mkb-bedrijven het tijdens de coronacrisis uit weten te houden door betalingen uit te stellen en door gebruik te maken van de steunpakketten. Maar hierdoor lopen de schulden natuurlijk wel op. Daardoor kan het zijn dat je geen tot weinig middelen beschikbaar hebt voor een herstart en krijg je bij traditionele geldverstrekkers wellicht geen lening.

Deze lening kan ondernemers helpen om hun bedrijf weer goed in de markt te zetten of om de voorraden weer aan te vullen.

Gratis coaching

Voldoe je aan de criteria? Dan kun je vanaf 1 juni je aanvraag indienen. Het krediet is onderdeel van het Time Out Arrangement (TOA). Het geld is bedoeld voor bedrijven die in de kern winstgevende bedrijfsactiviteiten voeren en die goede en bindende afspraken hebben gemaakt met hun schuldeisers. Het gaat om ondersteuning voor bedrijven die daarbij gebruikmaken van de Wet homologatie onderhands akkoord.

Goed om te weten, kredietverstrekker Qredits beoordeelt de zogeheten TOA-kredietaanvragen en versterkt de leningen. Krijg je een lening? Dan krijg je ook nog eens 12 maanden gratis coaching van Qredits om je bedrijf weer toekomstbestendig te maken.

Meer weten?

Wil je meer weten over de lening en de bijbehorende voorwaarden? Neem dan contact op met een adviseur van Countus.