Hoe kan ik toekomstbestendig ondernemen op een duurzame manier?

27 jun. 2024

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker binnen organisaties. Sterker nog: we kunnen er niet meer omheen. Duurzaamheid is nu. Enerzijds omdat de wet- en regelgeving dat van ons verlangt, anderzijds omdat het allerlei kansen biedt. Op het vlak van marketing en sales bijvoorbeeld, maar ook wat betreft personeel. Ton Kock, Directeur Countus Duurzaam, vertelt in deze podcast wat duurzaam ondernemen je oplevert.


Wet- en regelgeving

Hoe duurzaam is jouw organisatie? En hoe duurzaam zijn je leveranciers? Het zijn vragen waar steeds meer organisaties een antwoord op moeten kunnen geven. Grote organisaties zijn verplicht om te rapporteren over hun duurzaamheidsinspanningen. En omdat zij ook samenwerken met kleinere bedrijven, krijgt het mkb indirect dezelfde vraag gesteld.

Word je gevraagd te rapporteren over jouw inspanningen op het vlak van duurzaamheid? Dan moet ook jij goed weten hoe je supply chain eruitziet. De tip van Ton: overzie je businessmodel.

Kansen

Willen we toekomstbestendig ondernemen? Dan moeten we mee met de duurzame ontwikkelingen en ze in ons voordeel laten werken, vertelt Ton in de podcast. Niet alleen omdat het moet. Het helpt ons ook om relevant te blijven. Personeel is bijvoorbeeld een belangrijke pijler. De jonge generatie werkzoekenden is niet alleen op zoek naar een goede work-life balance. Deze potentiële medewerkers zijn purpose driven en willen impact maken. Willen we hen aantrekken en aan ons binden? Dan zullen we naar hun behoeften moeten luisteren.

En duurzaam ondernemen heeft niet alleen impact op wie er voor onze organisaties werken. Je verbetert er ook je concurrentiepositie mee. Het helpt je om je te onderscheiden van andere bedrijven, juist omdat je op een duurzame manier onderneemt. Nut je dat uit in je marketing? Dan sla je meerdere vliegen in 1 klap.

Kunnen we jou helpen?

Bij Countus Duurzaam merken we dat de vraag naar advies over duurzaamheid steeds groter wordt. Dat begrijpen we en hier helpen we je graag bij. Welke stappen kun je nemen? Welke mogelijkheden zijn er? En hoe sluit dat aan op je strategie? Samen met jou tackelen we acute aandachtspunten en maken we een plan voor de toekomst. Zo doen we wat de maatschappij van ons vraagt én benutten we de kansen die er liggen.

Wil je meer weten over duurzaam ondernemen? Lees dan dit artikel of neem contact op met de specialisten van Countus Duurzaam.