Algemeen

Brief Informatieplicht Energiebesparing ontvangen? Dit kun je doen

Annewies de Haan

Verbruik je op je bedrijf meer dan 50.000 kWh? Of meer dan 25.000 kuub gas? Dan heb je voor 1 juli 2019 het formulier Informatieplicht Energiebesparing moeten indienen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Wie dit niet heeft gedaan, krijgt momenteel het dringende verzoek dit alsnog te doen.

Hoeveel verbruik je?
Ondernemers die met hun onderneming meer dan 50.000 kWh of meer dan 25.000 kuub gas op hun bedrijf gebruiken, moesten dit voor 1 juli 2019 melden bij de RVO. Daarmee voldoe je aan de informatieplicht Energiebesparing. Was het verbruik minder? Dan hoefde je geen formulier in te dienen.

Verzoek tot indienen
Op dit moment krijgen ondernemers die géén formulier hebben ingediend via een brief het verzoek alsnog het formulier in te dienen. In die brief wordt uitdrukkelijk vermeld dat er sancties dreigen als je geen melding maakt.

Wat nu?
Kom je in de jaren 2018 of 2019 boven het verbruik van 50.000 kWh en/of 25.000 kuub gas uit? Vul dan alsnog het formulier in bij RVO. Doe dit binnen de gestelde termijn die in de brief staat omschreven. In de meeste gevallen is dat 2 weken na dagtekening.

Verbruik je minder energie en gas? Dan heb je juist gehandeld. Stuur wel even een jaarafrekening toe en laat eventueel zien wat je privégebruik is. Zo toon je aan dat je verbruik onder de norm ligt. We raden aan om actie te ondernemen als je een brief hebt ontvangen. Dit voorkomt namelijk een frustratie en administratieve rompslomp achteraf. 

Meer weten?
Wil je meer weten over de Informatieplicht Energiebesparing? Neem dan contact op met Annewies de Haan.

Meer informatie? Neem contact op met Annewies de Haan
Neem contact op met Annewies de Haan