Payned Payrolling

Rolf Tempelman
Payned Payrolling

Payned Payrolling helpt mkb-ondernemers hun personeelszaken te beheersen. Rolf Tempelman is er Algemeen Directeur en sinds 2007 eindverantwoordelijk voor Payned Payrolling. Hij stuurt een enthousiast team aan dat ondernemers adviseert over hun personeelsbeleid en de mogelijkheden van payrolling hierin. Persoonlijk contact en een ‘handen uit de mouwen’ mentaliteit spreken Rolf Tempelman erg aan. Is dat dan ook wat voor de ‘klik’ met Countus zorgt? We vroegen het hem en hij vertelde hoe Payned en Countus ooit tot zaken kwamen.

Op zoek naar een accountant

We gaan wat jaren terug in de tijd. Rolf Tempelman kwam Bert Kuijers – accountant bij Countus – regelmatig tegen bij netwerkbijeenkomsten. Langzaam maar zeker groeiden die ontmoetingen uit tot een goede band en prettige gesprekken. Rolf Tempelman: “Met Bert had ik vanaf het eerste moment andere gesprekken dan dat ik doorgaans met accountants voerde. ‘Breder’, zeg maar; over ondernemen, over commercie, altijd boeiend.” Toen Payned controleplichtig werd, was Countus Audit dan ook degene die als eerst werd uitgenodigd voor een gesprek.

De juiste accountant kiezen

De gesprekken met Countus Audit waren in dezelfde lijn als destijds tijdens die eerste kennismaking: er was een overduidelijke klik. Payned zocht een partij die meer kon dan alleen de onafhankelijke controle van de jaarrekening. Een partner die daarnaast ook kon adviseren en meedenken, maar waar ook een goede samenwerking mee moest ontstaan met de afdeling Finance van Payned zelf, die graag een deel van de financiële administratie in eigen beheer houdt. Rolf Tempelman: “Dat was geen enkel probleem. Countus is enorm flexibel en dacht actief mee in de behoefte die wij hadden”. Na een aantal gesprekken werd er niet verder gekeken. Countus Audit bleek dé partner waar Payned naar zocht.

Een accountant met een brede dienstverlening

In de praktijk gaat het inmiddels al 7 jaar zoals verwacht en gehoopt. Rolf Tempelman: “Ik heb nogal eens nieuwe ideeën. Die wil ik kunnen toetsen. Op fiscaal vlak, maar soms gaat het ook verder dan dat. Dan bel ik mijn contactpersoon bij Countus. Hij denkt mee en adviseert mij óf hij weet mij feilloos met de juiste afdeling of professional bij Countus in contact te brengen. Dat is fijn, dat er zo veel expertise onder één dak is. Ik heb een vast aanspreekpunt, maar als ik iemand anders binnen de organisatie spreek, dan weten ze wie ik ben en wat wij doen. Dat is waardevol en zeker niet vanzelfsprekend.”

Duurzame relatie met Countus

“In onze branche is het zaak om scherp te zijn op de kostenkant. De marges zijn niet hoog en dus houden wij de kosten graag in de hand. Ook op dat vlak was Countus voor ons de juiste partij. Het gevoel was vanaf dag 1 goed, het tarief ook en de samenwerking en de kwaliteit van de dienstverlening ook. Ik hecht waarde aan duurzame relaties. Met onze eigen klanten, maar ook met derden. Ik ben dan ook blij dat ik nog steeds met dezelfde contactpersoon binnen Countus van doen heb, na al die jaren. Ik beveel Countus onder andere daarom regelmatig aan bij relaties. En dat doe ik met een goed gevoel.”