In gesprek met Avek bedden

Karel Kolhek
Avek

De samenwerking tussen Avek en Countus Audit is nog vers: de nuchtere Friese beddenspecialist en Countus hebben nu één keer met elkaar samengewerkt. Hoe dit bevallen is? Karel Kolhek, controller bij Avek, vertelt je er graag meer over!

Avek bedden

Avek is in 1927 ontstaan vanuit de stijgende vraag naar bedstedes en bedbodems in de manufacturenwinkel van de nuchtere Fries Roelf Kok; een eerlijke man met praktische oplossingen. Anno 2019 werkt Avek nog steeds het liefst op een praktische manier. Dat is dan ook één van de redenen waarom de samenwerking met Countus Audit zo bevalt: de match op het gebied van praktisch aan de slag gaan was er direct!

“Doordat onze vorige accountant opeens veel meer uren moest gaan rekenen voor dossiervorming zijn wij om ons heen gaan kijken. Dit voelde namelijk niet helemaal goed, want als middelgrote beddenfabrikant moet je natuurlijk wel scherp blijven op de kosten.”

Op zoek naar een nieuwe accountant

Zoals vaker bij de zoektocht naar een nieuwe audit-partij, werd er door Avek een offertetraject gestart. Er werden meerdere partijen uitgenodigd. Uiteindelijk is Countus Audit de nieuwe partner geworden.

“Ik hoorde via een vriend goede verhalen over zijn ervaring met Countus. Dat maakte me nieuwsgierig en zo ben ik in contact gekomen met Countus. Ik kom zelf ook uit de accountancy, dus ik weet maar al te goed waar ik op moet letten en waar het over gaat. Het gevoel was eigenlijk direct goed. Een mooi begin! Ook de werkwijze van Countus sprak ons direct aan: lekker praktisch, maar uiteraard wel vaktechnisch dik in orde! En dan is er natuurlijk ook nog de prijs; ook een belangrijke factor. De optelsom was gewoon goed, dus zijn we met Countus Audit in zee gegaan.”

“Met de accountants van Countus kun je vakinhoudelijk echt goed op niveau sparren!”

Vakinhoudelijk sterk én prettig in de omgang

“In januari 2019 is het controleteam samen met de externe accountant zo’n twee weken bij ons over de vloer geweest. Zo’n controle is in de basis vergelijkbaar met andere accountantskantoren, alleen viel mij op dat de mensen van Countus heel gericht te werk gingen en goed met je meedenken. Verder hebben we leuke discussies gevoerd over zaken die ze tegenkwamen. Iets wat mij als controller ook weer scherp houdt, dus dat ervaar ik als bijzonder positief. Met de accountants van Countus kun je vakinhoudelijk echt goed op niveau sparren! Deze twee weken zijn in zeer goede harmonie verlopen. Ja, het kost veel tijd, maar dat is altijd zo. En dan kun je maar beter veel tijd besteden met mensen die verstand van zaken hebben en ook nog eens prettig in de omgang zijn!”