In gesprek met Aardse Orchids

Hans Willemsen
Aardse Orchids

Wie anders dan onze klanten kunnen je vertellen over onze dienstverlening? Wij vroegen Aardse Orchids waarom zij kozen voor onze dienstverlening en hoe zij dat in de praktijk ervaren.

Aardse Orchids is een grote en betrouwbare Orchideeënkwekerij gevestigd in de gemeente Midden-Groningen. Ze staat bekend om haar no-nonsens, nuchtere aanpak, maar ook om de continue verbetering van haar planten, processen en service.

Op zoek naar een nieuwe accountant

Een aantal jaren geleden ging Aardse Orchids op zoek naar een nieuwe accountant. Er waren vier kantoren uit de regio die in aanmerking kwamen. En dus mocht er gepitcht worden. Aardse Orchids koos na een zorgvuldige evaluatie voor Countus en directeur Hans Willemsen legt uit waarom.

Hans Willemsen, directeur:

“Countus kwam nuchter over en was direct al prettig in de omgang. Ze hebben een efficiënte manier van werken: niet te veel geklets en lekker hands-on. Een fijne manier om zaken te doen, dus. En dat doen ze bovendien ook nog eens voor een passend tarief. De rustige en nuchtere manier van doen, past qua cultuur perfect bij de cultuur van ons bedrijf. Bij het zoeken naar een nieuwe accountant, zijn we ervan uit gegaan dat alle partijen vakinhoudelijk goed zijn. Dit was voor ons geen criterium bij de selectieprocedure. Dus de match qua cultuur en werkwijze van Countus Audit gaf met name de doorslag.”

Branche specifieke processen

“Natuurlijk is een samenwerking ook altijd even wennen in het begin. Onze processen zijn immers best ingewikkeld, met name wat betreft de planten rondrekening. Countus had hier nog niet veel ervaring in, maar ze hebben het zéker geleerd. Hoe? Vooral door een grote bereidheid om dit te gaan begrijpen.

Bij agrarische bedrijven doe je een zogenaamde veldinventaris. Dit is de voorraad planten in je tuin. Een ingewikkeld proces, want je hebt te maken met verschillende groeistadia van de planten, de uitval en de vraag hoe je dat meet. Allemaal aspecten die het ontzettend ingewikkeld maken. Maar Countus heeft zich dit prima eigen gemaakt.”

De rol van een goede accountant

Als controlerend accountant heb je eigenlijk een beetje de rol van politieagent: je controleert of er aan de regels is voldaan. Maar wat Countus betreft wel de vriendelijke agent. Eentje die ook een beetje meedenkt en ook wat begrip toont… Iets wat de heer Willemsen herkent. “Dit hoort gewoon bij het werk van een controlerend accountant. Die hoort de pet van politieagent op te hebben. Maar het gaat gelukkig op een correcte manier: streng, maar rechtvaardig!”

De samenwerking met Countus loopt nu inmiddels zo’n twee jaar en Aardse Orchids ziet Countus als een waardig partner, die het bedrijf daadwerkelijk helpt om de dingen beter te doen. Beter te ‘filen’ en uploaden bijvoorbeeld. Het is een échte samenwerking!

“Wat voor mij kenmerkend is voor de samenwerking, zijn de intensieve controlecontacten met onze controleleider en de algemenere contacten met de externe accountant. Ondanks dat ik hem slechts een paar keer per jaar spreek, is hij continue op de hoogte van wat er binnen ons bedrijf speelt. Daardoor kunnen wij op een efficiënte manier met elkaar samenwerken, maar ervaren wij ook betrokkenheid en persoonlijke aandacht. Wij zijn zeker geen nummer en dat voelt erg prettig.”

Ben je benieuwd wat Countus Audit voor jouw organisatie kan betekenen? Lees er hier meer over of neem contact op met één van onze accountants.