Nick Eggen
De Patrijs Catering & Events

Dat corona voor uitdagingen zorgt, weten we inmiddels allemaal. Maar sommige ondernemers hebben extra onder de pandemie te lijden. Horecaondernemers bijvoorbeeld. Bij Countus vinden we het ontzettend knap en dapper dat deze ondernemers het volhouden. Dat ze naar oplossingen blijven zoeken om up and running te blijven. We zien de mooiste initiatieven voorbijkomen. Van cateringbedrijf en zalencentrum De Patrijs bijvoorbeeld. Nick Eggen – mede-eigenaar van het bedrijf – vertelt hoe hij de coronacrisis het hoofd heeft geboden.

Geweldige timing

In 2013 stapte Nick samen met zijn broer Dennis in het cateringbedrijf en zalencentrum van hun vader. Een paar maanden voordat de coronacrisis uitbrak, namen ze nog een evenementenbureau over. ‘Geweldige timing’, grapt Nick. ‘Wisten wij veel dat we vervolgens meer dan een jaar “dicht” zouden zijn.’

Maar de familie gaf de hoop niet op. Nick: ‘De eerste 2 weken heerste er een hoop verslagenheid en wisten we echt niet wat we met de situatie aan moesten, maar we gooiden het roer gelukkig al vrij snel om. Je moet toch zorgen dat het leuk blijft voor jezelf’.

Verkoopkraam en pop-up store

Het team van de Patrijs zette de schouders eronder en ondernam van alles om aan de slag te blijven. Ze bouwden hun snackkraam bijvoorbeeld om tot verkoopkraam. Op die manier konden ze toch lekkere borrel- en tapashapjes en kant-en-klaarmaaltijden verkopen in het centrum van Staphorst en Rouveen. ‘In deze tijden snakken mensen naar gezelligheid’, zegt Nick. ‘En met een lekker borrelpakket voor in het weekend kun je het thuis natuurlijk extra gezellig maken.’

Het bedrijf bouwde 1 van hun zalen in Rouveen zelfs om tot pop-up store. Nick: ‘We breidden ons assortiment uit met bijvoorbeeld speciaalbieren en lekkere wijnen. Bijna allemaal van leveranciers uit de regio. We hebben bijvoorbeeld ook meel van de molen in Ruinen. Door te werken met lokale delicatessen maken we het leuk voor onze leveranciers én klanten’.

Restaurantervaring thuis

En het bleef niet bij deze initiatieven. De Patrijs organiseerde verschillende activiteiten om de restaurantervaring bij mensen thuis te brengen. Zo was het bedrijf de eerste initiatiefnemer in de buurt die mensen niet meer uit wegwerpbakjes liet eten. ‘We vonden dat het anders moest. Als je uit eten gaat, eet je ook van écht servies. Dus zo gezegd, zo gedaan. Onze warmhoudboxen houden het eten bovendien écht warm, waardoor je hoofdgerecht niet al lauw is op het moment dat je het in de tas stopt.’

Op reis met de Patrijs

De Patrijs had de smaak te pakken. Het cateringbedrijf verzon een drive through in de binnenstad van Staphorst, een Amerikaanse dag waarop je de lekkerste spareribs kon krijgen, pizza-, burger- en schnitzeldagen, online proeverijen én ze maakten een heus bordspel. ‘Op reis met de Patrijs is een spel over Staphorst en omgeving. Een combinatie van Ganzenbord en Mens erger je niet, met leuke opdrachten’, legt Nick uit. ‘Gezellig avondje gegarandeerd dus! Als je tegen je verlies kunt tenminste’, zegt hij lachend.

Voor een complete ervaring bestel je niet alleen het spel, maar ook de bijpassende menukaart en hapjes. Wat een creativiteit van deze geweldige ondernemers, wij zijn geïnspireerd!